moses (Foto: AFP)
moses (Foto: AFP)

Moses reddet Chelsea på overtid

På overtid av overtiden sørget Victor Moses' første mål i Mesterligaen for tre poeng til de regjerende mesterne fra London.

Chelsea - Sjakhtar Donetsk 3-2

Oslo (TV 2 Sporten): Moses kom inn for en annen målscorer, Oscar, ni minutter før slutt og ble den store helten på Stamford Bridge.

Samtidig sørget han for å påføre Sjakhtar Donetsk et sjelden tap. Ukrainerne sto med 19 seirer på 20 offisielle kamper denne sesongen foran møtet med Chelsea.

– Det var viktig for oss å vinne denne kampen. Vi visste det ville bli en tøff kamp der marginene kunne bli avgjørende. Det var en kamp vi måtte vinne, sier Chelsea-manager Roberto Di Matteo ifølge sportinglife.com.

Allerede etter seks minutter fikk Fernando Torres en enkel jobb med å sørge for 1-0 da keeper Pjatovs klarering traff spanjolens kropp og rullet i mål. Tre minutter senere kvitterte gjestene og ettertraktede Willian etter et lekkert angrep.

Fem minutter før pause var Pjatov nok en gang sentral i en Chelsea-scoring da han var utenfor feltet og nikket ballen unna. Oscar reagerte raskt og feide kula i det tomme buret.

Men historien gjentok seg kort tid etter pause da lekre kombinasjoner endte med et innlegg på Willians fot og 2-2.

Artikkelen fortsetter under bildet!

will
will

Tidligere Lyn-spiller John Obi Mikel scorer ikke ofte, og da midtbanespilleren fikk ballen i nettet midtveis i andre omgang sto linjemannen med flagget i været.

Det så ut til å gå mot ett poeng til hvert av lagene da Victor Moses dukket opp og nikket Juan Matas corner i nettet.

– Vi visste vi kunne score helt på slutten og det skjedde, sier Di Matteo.

– Spesielt etter pause dominerte vi. Det var deilig å sette inn vinnermålet. Vi fortjente det, sier målscorer Moses etter kampen.

Det er ikke ukrainernes sjef, Mircea Lucescu, spesielt enig i. Han mener Sjakhtar hadde fortjent å få med seg alle tre poengene tilbake til gruvebyen i øst.

– Det gjør vondt å tape, men vi har to kamper igjen. Jeg har troen da jeg så mitt lag spille en veldig god kamp, sier han ifølge uefa.com.

Chelsea og Sjakhtar Donetsk står med sju poeng foran Juventus med seks og fortapte FC Nordsjælland med et fattig poeng.

– De (Sjakhtar) er et veldig godt lag, og de viste i kveld hvor gode de er. Dette blir neppe avgjort før den siste runden og kanskje det siste sparket på ballen, spår Di Matteo.