Bildene skal være tatt i grenselandet mellom Pakistan og Afghanistan og har blitt publisert på islamske nettsteder. (Foto: Ukjent)
Bildene skal være tatt i grenselandet mellom Pakistan og Afghanistan og har blitt publisert på islamske nettsteder. (Foto: Ukjent)

Her poserer Bhatti med automatvåpen

Ble nylig avbildet med våpen i grenseområdene mellom Pakistan og Afghanistan.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den svenske journalisten Per Gudmundson publiserte onsdag bilder av Arfan Bhatti med våpen.

Straffedømt flere ganger

Bhatti er en av de mest kjente islamistene i Norge. Norsk-pakistaneren er straffedømt åtte ganger, for alt fra knivstikking til skyting. I september 2006 ble Arfan Bhatti pågrepet etter at Det mosaiske trossamfunnets synagoge ble beskutt.

TV 2 Play: Bhatti takker for støtten til hellige krigere i ny video

Les også: Her er de mest ekstreme islamistene i Norge

Han ble også tiltalt for terrorplaner mot den amerikanske og israelske ambassade. Han ble året etter siktet for skuddene mot huset til Dagsavisen-journalist Nina Johnsrud.

I 2008 ble han funnet skyldig i å ha medvirket til å skyte mot synagogen, men ble frifunnet for brudd på den såkalte terrorparagrafen

– Dagsferske bilder

Den svenske journalisten Per Gudmundson, som jobber i Svenska Dagbladet, publiserte onsdag bilder av en bevæpnet Bhatti på bloggen sin.

– Jeg kan i dag som første journalist vise bilder av Bhatti når han bærer våpen. På dagsferske bilder som sirkulerer blant islamistkretser i sosiale medier poserer Arfan Bhatti med automatvåpen. Bildene viser at han sannsynligvis befinner seg i grenselandet mellom Pakistan og Afghanistan, skriver Gudmundson.

KRIGER: Arfan Bhatti poserer her i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan. (Foto: Ukjent)

Bhatti la selv ut bildet under som profilbilde på Facebook onsdag morgen.

I et telefonintervju med Nyhetskanalen sier Gudmundson at disse bildene sirkulerer i ekstremistkretser i Norge.

Har tilhengere også i Sverige

– Bildene sirkulerer i sosiale medier blant ekstremister i Norge, og stammer opprinnelig fra Arfan Bhatti selv. Det finnes en hel serie med bilder, og også levende bilder som jeg dessverre ikke har hatt muligheten til å se i sin helhet.

Den svenske journalisten sier at gruppen Profetens Ummah, som Bhatti tilhører, også har tilhengere i Sverige.

– Bildene ser ut til å ha vært tatt i forbindelse med en religiøs høytid, og har sirkulerert bare kort tid – rundt et døgn, sier Gudmundson til Nyhetskanalen.

Bildene er trolig tatt i grenseområdet mellom Afghanistan og Pakistan.

(©NTB/TV 2)