Thorir Hergeirsson offentliggjorde tirsdag troppen til årets Europamesterskap i håndball. Troppen inneholdt flere nye ansikter som Linn Gossé, Anja Edin og Ida Bjørndalen. Sistnevnte kom inn på bekostning av Tonje Nøstvold.

– Tonje Nøstvold har vært med oss i ni mesterskap på rad. Hun har vært en viktig brikke i mange mesterskap. Hun var ute med en skulderskade en periode i høst, og hun er fortsatt ikke fullt tilbake. Per dags dato er Ida Bjørndalen bedre, sier Hergeirsson til TV 2 Sporten etter uttaket.

Les også: Anja Edin og Linn Gossé fikk EM-billett: – Jeg felte en tåre eller to
Les også: Dette er Gustads EM-tropp: – Edin og Gossé fortjener plass

– Veldig skuffet
Nøstvold som i desember ville spilt sitt tiende mesterskap på rad nekter å la seg knekke av å bli vraket.

– Jeg er selvsagt veldig skuffet. Det var en tøff beskjed å få. Men nå har jeg sovet på det og er klar for å kjøre på videre, sier hun.

Selv tror hun alle skadene er årsaken til at hun er blitt vraket. Nå velger hun å se fremover.

– Jeg har vært mye skadet, så det er nok derfor. Samtidig har Ida vært veldig god. Nå får jeg bruke resten av sesongen til å trene meg ordentlig opp .Så kommer det en vårsesong med Byåsen der jeg må prestere. Så skal jeg være klar til VM neste år, sier hun.

Hun håper Norge vil bite godt ifra seg selv om hun selv må se meterskapet fra sofakroken.

– Det blir et veldig spennende mesterskap med nye spillere som Linn Gossé, Maja Jakobsen og Ida Bjørndalen. Bjørndalen er veldig lik meg selv som spiller. Hun har et godt skudd og er god på gjennombrudd. Jeg håper de kan gi oss en ny giv, sier hun.

Nøstvold og Herrem (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)

– Blir rart uten Tonje
Camilla Herrem som selv er tatt ut i troppen ble veldig overrasket da hun hørte at venninnen ikke fikk være med til Serbia i desember.

– Det var et sjokk. Jeg trodde som alle andre at hun skulle være med, så jeg fikk litt vondt i hjertet, sier hun.

Hun vil likevel ikke si om hun synes Thorir Hergeirsson tok et galt valg da han utelot Nøstvold.

– Det kan ikke jeg si noe om. Det er Thorirs valg. Jeg er en veldig god venninne av Tonje, så jeg er jo litt på den siden. Ida Bjørndalen har vært god, men det blir veldig rart uten Tonje, sier hun.

Hun tror derimot Nøstvold vil komme sterkt tilbake.

– Tonje har et sterkt hode. Hun kom blant annet inn i OL-finalen og scoret to veldig viktige mål. Så hun har mentaliteten, sier hun.

– Skal se hva de andre gjør
Nøstvold selv må nå belage seg på å tilbringe adventstiden på en litt annen måte enn hva hun er vant med.

– Jeg skal drikke gløgg. Det er lenge siden jeg har vært hjemme i desember. Jeg får finne ut hva alle andre gjør, avslutter hun.