REKRUTTERER: Den norske islamistgruppen Profetens Ummah rekrutterer nå ungdommer flere steder i Oslo, ifølge politiet.  (Foto: TV 2)
REKRUTTERER: Den norske islamistgruppen Profetens Ummah rekrutterer nå ungdommer flere steder i Oslo, ifølge politiet. (Foto: TV 2)
ubaydullah (Foto: TV 2)
ubaydullah (Foto: TV 2)

Profetens Ummah: – Vi er misforstått

Islamistgruppen Profetens Ummah møtte pressen for å oppklare det de kaller rene løgner fra PST som er videreført i media.

– Heksejakten mot oss som er startet av PST er ikke annet enn løgner, fortalte talsperson i gruppen Egzon Avdyli når de tirsdag holdt det de kaller et oppvaskmøte med pressen.

Avdyli fortalte også at de ønsker å sette ytringsfriheten i Norge på prøve. Og de hevder de ikke har holdt noe skjult for politiet.

– Som muslimer bosatt i dette landet, mange av oss født og oppvokst her, har vi en rolle å spille. Muslimer er konfliktløsere, ikke konfliktbærere, sa Avdylia.

Ikke kriminelle

Gruppen gikk til angrep på PST og mener de er misforstått.

– PSTs seriøsitet har sunket ned på et barnenivå. De fører det norske folk bak lyset med ut misvisende informasjon. Vi ønsker å bevise at vi ikke er de kriminelle folkene media framstiller oss som.

På direkte spørsmål om de forholder seg til Norges lovverk svarte gruppen avvisende.

– Vi forholder oss bare til Guds lov. Hvis dere mener grunnloven er bedre, så skal vi motbevise det.

Se video:

677006

Omstridt

TV 2 har avdekket at flere av de ytterliggående islamistene i Norge er tunge kriminelle som har sonet alt fra ransdommer til narkotikadommer.

Den omstridte, islamske gruppen Profetens Ummah, er en av disse grupperingene som har ytterliggående islamistiske holdninger. Blant annet sitter gruppens leder Ubaydullah Hussain varetektsfengslet for trusler mot to journalister og det mosaiske trossamfunnet.

Les også: Her er de mest ekstreme islamistene i Norge

Profents Ummah er ledet av Ubaydullah Hussain. Hussain er født og oppvokst i Norge.

Politiet opprettet i oktober sak mot 27-år gamle Hussain etter at han i en melding på Facebook-siden til Profetens Ummah kom med uttalelser angående anskaffelse av et våpen av type AK-47.

På fengslingsmøtet den 27. oktober ble Hussain varetektsfengslet i to uker. I dag ble det, ifølge NRK, klart at påtalemyndigheten vil be om fire nye uker for Hussain når varetektsperioden går ut til helgen.