Gosse
Gosse
Anja Edin og Linn Gossé begge på plass før landslagsuttaket
Anja Edin og Linn Gossé begge på plass før landslagsuttaket
Thorir Hergeirsson mener ikke laget mangler lagmoral, men innrømmer at den blir satt på prøve.  (Foto: MARKO DJURICA/Reuters)
Thorir Hergeirsson mener ikke laget mangler lagmoral, men innrømmer at den blir satt på prøve. (Foto: MARKO DJURICA/Reuters)

Anja Edin og Linn Gossé fikk EM-billett: – Jeg felte en tåre eller to

Men Tonje Nøstvold var ikke med i Thorir Hergeirssons EM-tropp.

Lysaker (TV 2 Sporten): Tirsdag tok landslagssjef Thorir Hergeirsson ut den norske troppen til håndball-EM i desember. En bruttotropp på 28 jenter ble skrellet ned til en toppet mesterskapstropp på 16 spillere.

Både Linn Gossé og Anja Edin er med i Hergeirssons tropp.

Se uttaket i videovinduet øverst!

En som ikke er med er Tonje Nøstvold. Ida Bjørndalen tar hennes plass. Isabel Blanco blir EM-reserve.

– Tonje Nøstvold har vært med oss i ni mesterskap på rad. Hun har vært en viktig brikke i mange mesterskap. Hun var ute med en skulderskade en periode i høst, og hun er fortsatt ikke fullt tilbake. Per dags dato er Ida Bjørndalen bedre, sier Hergeirsson.

TV 2 Play: Se intervju med Linn Gossé
TV 2 Play: Se intervju med Anja Edin

Disse er med til EM:
Katrine Lunde, Camilla Herrem, Karoline Dyhre Breivang, Linn Kristin Riegelhuth Koren, Heidi Løke, Kristine Lunde-Borgersen, Marit Malm Frafjord, Linn Jørum Sulland, Ida Alstad, Karoline Næss, Silje Solberg, Ida Bjørndalen, Stine Bredal Oftedal, Maja Jakobsen, Linn Gossé og Anja Edin.

Edin måtte gå i seg selv
TV 2s håndballekspert Randi Gustad tok ut sin tropp på TV 2 Sport mandag. Der hadde eksperten med både Gossé og Edin. Gustad traff på 15 av 16 navn. Hun bommet kun på vrakingen av Nøstvold.

Anja Edin sier hun ble veldig glad da hun fikk beskjed om at hun var tatt ut. Siden forrige mesterskap har Edin rukket å bli mamma. En overgang fra Storhamar til Larvik gjorde også godt for Edin.

– Jeg måtte gå veldig i meg selv da jeg gikk til Larvik. Jeg måtte gjøre en jobb i forhold til pulskontrollen min, men jeg har kommet inn og blitt tatt veldig godt i mot, sier Edin.

– Hun kommer til å sette sitt preg på dette mesterskapet. Det er vel fortjent at hun er her, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Edin
Edin

– Felte en tåre eller to
Linn Gossé var også svært fornøyd med å bli tatt ut.

– Det er helt ubeskrivelig. Det er helt sinnssykt stort, sier Gossé.

Hun fikk beskjed om uttaket av Hergeirsson mandag kveld.

– Han spurte om jeg hadde lyst til å være med til EM. Jeg må innrømme at jeg felte en tåre eller to. Jeg trodde ikke at jeg skulle reagere så sterkt. Jeg visste at jeg kom til å bli glad, men jeg ble skikkelig rørt, sier Gossé.

Tertnes-profilen kjempet med Charlotte Mordal om en plass i troppen. Gossé innrømmer at hun kjente presset under firenasjonersturneringen som nylig ble spilt i Århus. På mange måter ble det et amerikansk uttak mellom Gossé og Mordal.

– Vi prøvde ikke å tenke så mye på det, for da hadde vi blitt møkkanervøse. Men jeg skal love deg at jeg kjente at det konkurranse da jeg var der borte, sier Gossé.

Mye rutine
Foruten keeper Katrine Lunde er kjenninger som Camilla Herrem, Karoline Dyhre Breivang, Linn Kristin Riegelhuth Koren, Heidi Løke, Kristine Lunde-Borgersen, Marit Malm Frafjord, Linn Jørum Sulland og Ida Alstad med i troppen.

Torsdag forrige uke ble det kjent at keeper Kari Aalvik Grimsbø, som storspilte i OL, er blitt gravid og dermed ikke blir med til EM i Serbia. Dagen etter ble det kjent at playmaker Gøril Snorroeggen også melder forfall. Hun er skadet i hælen og kommer ikke i toppform i tide.

I tillegg til Aalvik Grimsbø og Snorroeggen er Amanda Kurtovic uaktuell grunnet en skulderskade. Venstrekant Kari Mette Johansen ga seg på landslaget etter OL.