Luis Suarez har åpent mål etter fantastisk forarbeid. (Foto: TV 2)
Luis Suarez har åpent mål etter fantastisk forarbeid. (Foto: TV 2)
Gerrard2 (Foto: PAUL ELLIS, © PE/JR)
Gerrard2 (Foto: PAUL ELLIS, © PE/JR)

Suarez sikret Liverpool-poeng med fantastisk soloprestasjon

Liverpool sløste med sjansene da de spilte uavgjort mot Newcastle.

Liverpool-Newcastle 1-1

Vi fulgte kampen med tekstoppdateringer i vårt livesenter.

Se sammendrag av kampen i videovinduet øverst i saken.

Fotballkunst av Luis Suarez berget ett poeng for Liverpool mot Newcastle, men sannheten er at kun det ene målet var særdeles dårlig betalt for den uruguayanske stjernespissen.

25-åringen var høyt og lavt gjennom hele kampen, slo gode frispark og skapte store muligheter for andre. Målet som utlignet Yohan Cabayes ledermål er det ikke mange som gjør Suarez etter.

Suarez tok med seg en lang pasning fra Jose Enrique på skulderen, dempet den og dro seg forbi Tim Krul i målet – alt under hardt press av Newcastle-stopper Fabricio Coloccini.

– Av og til må man bare strekke hendene i været og innse at det var en god scoring, sa Newcastle-målvakt Tim Krul til Øyvind Alsaker etter kampen.

TV 2 Play: Øyvind Alsaker intervjuer Tim Krul etter kampen

Liverpool-kaptein Steven Gerrard fikk en påskjønnelse fra lagkamerat Gary McAllister i forbindelse med sin 600. kamp for klubben. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
Liverpool-kaptein Steven Gerrard fikk en påskjønnelse fra lagkamerat Gary McAllister i forbindelse med sin 600. kamp for klubben. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
Spissen terroriserte motstandernes forsvarsspiller gjennom hele kampen, til en slik grad at Coloccini til slutt måtte se det røde kortet seks minutter før slutt.

Argentineren gikk inn med knottene først, og selv om kontakten ikke var stor ble det vurdert til å være farefullt spill.

Verken Suarez eller andre Liverpool-spillere klarte å utnytte klubbens dominans og stjernespilleren sitt storspill, og kampen endte 1-1.

– Suarez tungen på vektskålen
Newcastle-manager Alan Pardew mente de hadde vunnet kampen om de hadde klart å passe på Suarez.

– Suarez er en fantastisk spiller. Han skapte problemer for oss, om vi kunne passet på ham, så kunne vi vunnet kampen, sa Pardew etter kampen.

– Vi manglet konsentrasjon på målet deres. Vi så komfortable ut, og kunne fått vårt andre mål på kontring.

Les også: Mark Hughes lever farlig etter ny QPR-fiasko

Liverpools ineffektivitet har vært et sentralt tema i analysene av klubbens spill både denne og de foregående sesongene.

Etter kampen mot Newcastle søndag er det liten grunn til at den diskusjonen skal stilne.

Luis Suarez har scoret sju mål denne sesongen og er med i kampen om toppscorertittelen, men han er fortsatt kjent for å brenne mange sjanser.

– Målet i dag var fantastisk, det bare beviser at han er en verdensklassespiller. Han har spilt fremragende så langt denne sesongen, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!

Gerrard hedret
Steven Gerrard ble for øvrig hedret før kampen, da kampen mot Newcastle var hans 600. kamp i Liverpool-trøya.

Gerrard er kanskje forbigått av Luis Suarez som klubbens største stjerne, men han er en levende legende for de røde.

Newcastle har nå spilt 18 kamper på rad uten å vinne på Anfield. Sist gang de gikk triumferende av banen var i desember 1994.

Manager Pardew var ikke fornøyd med utfallet av kampen.

– Vi mistet tre spillere til skade, og kapteinen til en potensiell tre kampers suspensjon. Så det var ingen god kamp for oss, sa Pardew etter poenget.

Da var Brendan Rodgers i Liverpool langt mer fornøyd med lagets innsats, om ikke utkommet.

– Jeg syns vi var fantastiske. Vi sovnet rett før pause, men i resten av kampen var vi bedre enn dem og fortjente poeng, sa Rodgers.

Liverpool rett i angrep
Det var en fartsfylt åpning på kampen, der særlig Liverpool så friske ut med Luis Suarez og Raheem Sterling i spissen. Det ble likevel ikke de helt store sjansene for hjemmelaget innledningsvis.

Etterhvert kom Newcastle bedre med i oppgjøret, men de store sjansene lot vente på seg. Tempoet roet seg nemlig også.

Luis Suarez jubler etter å ha scoret mot Newcastle. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
Luis Suarez jubler etter å ha scoret mot Newcastle. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
Da klokken nærmet seg 20 minutter fikk Liverpool frispark på farlig hold etter at Luis Suarez ble felt av James Perch. Frisparket tok Suarez selv, men det gode skuddet gikk like utenfor.

Newcastle slet med å håndtere trusselen de var bevisst på før kampen.

Så store problemer hadde Newcastle med Liverpools stjernespiss at han sågar slo Taylor i hodeduell. Headingen var derimot ikke god nok til å stresse Krul bakerst.

Scoring mot spillets gang
Liverpool sto for stort sett alt det som ble skapt i den første omgangen. Unggutten Suso fikk en mulighet med fem minutter igjen av omgangen etter at han hadde dratt seg fri, men skuddet gikk via en Newcastle-fot og utenfor.

Det hjelper likevel lite når Newcastle er langt mer effektive enn sine motstandere. Yohan Cabaye utnyttet et innlegg på beste vis og sendte Newcastle foran med en vakker volley. Dermed ble Cabaye første Newcastle-spiller som har scoret på Anfield siden Patrick Kluivert i 2004.

VAKKERT: Yohan Cabaye ga Newcastle ledelsen mot Liverpool
VAKKERT: Yohan Cabaye ga Newcastle ledelsen mot Liverpool

Liverpool virket sjokkert etter scoringen, og Newcastle fant fotfeste. Et par småfarligheter ble det tid til før lagene tok pause.

Hjemmelaget hadde mye av ballen uten å skape det helt store innledningsvis i andre omgang, men det de skapte sto Luis Suarez bak.

Kjempesjanser og rødt kort
Først skjøt han selv rett utenfor, før han et kvarter ut i andre omgang ga ballen til Nuri Sahin som sendte ballen rett utenfor stolpen.

I den formen Luis Suarez er om dagen så er han et enmannsangrep, og til slutt får han også uttelling på Anfield, og det altså på spektakulært vis.

Kort tid etterpå burde Jonjo Shelvey gitt Liverpool 2-1. Suarez rundlurte Coloccini og serverte ballen til Shelvey på kort hold, men innbytteren fikk ikke nok kontakt med ballen.

Sju minutter før full tid gikk en frustrert Coloccini med knottene først inn i Suarez. Han traff ikke spissen nevneverdig, men dommeren vurderte det nok til å være ondsinnet, og viste ut spilleren.

Ett poeng til hvert av lagene er neppe godt nok, spesielt for Liverpool som spilte hjemme og har hatt en tøff sesongstart.

Ett poeng til både Alan Pardew og Brendan Rodgers på Anfield. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
Ett poeng til både Alan Pardew og Brendan Rodgers på Anfield. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

Lagene:
Liverpool (4-2-3-1): Brad Jones - Andre Wisdom, Daniel Agger, Martin Skrtel, Jose Enrique - Steven Gerrard, Joe Allen - Suso, Nuri Sahin, Raheem Sterling - Luis Suarez
Newcastle (4-4-2): Tim Krul - Vurnon Anita, Steven Taylor, Fabricio Coloccini, Davide Santon - Hatem Ben Arfa, James Perch, Cabaye, Gutierrez - Demba Ba, Papiss Demba Cissé.