Eldar Vågan ble stemt ut av «Skal vi danse» (Foto: Thomas Reisæter)
Eldar Vågan ble stemt ut av «Skal vi danse» (Foto: Thomas Reisæter)

Eldar Vågan ute av «Skal vi danse»: – Jeg fikk nesten fobi for piruetter

Vazelina-gitaristen kapret en fjerdeplass i dansekonkurransen.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vazelina-gitarist Eldar Vågan og Elena Bokoreva Wiulsrud møtte stavhopper Cathrine Larsåsen og Tom-Erik Nilsen i kveldens danseduell i «Skal vi danse».

Tilslutt ble det Vågan som trakk det korteste strået og ble sendt hjem fra konkurransen etter skrekk og gru-aften.

Likevel blir tomrommet etter «Skal vi danse» kortvarig for allerede om 14 dager blir Eldar å se igjen på dansegulvet i finalen.

– Da skal vi kaste glans, og så skal vi vinne den delen og festen etterpå. For jeg er eldst og tåler mest, påstod Eldar til tv2.no.

Røk ut i kvartfinalen

Eldar og Elena kapret en fjerdeplass i konkurransen, og første danseduell ble dessverre den siste for danseparet. Begge er likevel svært fornøyde med plasseringen.

– Det er ikke dårlig i det hele tatt. Jeg er fornøyd og Eldar har vært kjempeflink, sa Elena.

– Tenk at jeg har fått danset med kanskje verdens beste latindanser, sa Vågan fornøyd og tittet bort på dansepartner Elena.

– Ikke surfet meg gjennom

Det har langt fra vært en dans på roser å trene utallige timer hver eneste uke, innrømmer utstemte Vågan.

– Jeg tror aldri jeg har vært i så god form som jeg er nå, innrømmet 52-åringen etter danseduellen.

– Jeg vil ikke si jeg har surfet meg gjennom konkurransen for jeg har trent 6-7 timer hver dag. Det har vært manuelt arbeid, og man må huske at jeg er 52 år gammel.

– Det dreier seg om neste prosjekt hele tiden og må lære seg noe nytt, og være sammen med folk som har en brennende lidenskap og er kompromissløse. Det er alltid like morro og lærerikt, sa Vågan til tv2.no rett etter utstemmelsen.

Kjelkete med dans

Han innrømmet at det har vært svært krevende og lære nye danser hver eneste uke i «Skal vi danse».

– Det var jo veldig kjelkete, for det var ikke en eneste naturlig bevegelse, sa Eldar rett etter danse-exiten.

– Jeg hadde aldri trodd det var så vanskelig, for det var det. I «Skal vi danse» går de nært på og filmer både foran, bak og på kneet. For på en scene står vi jo med ryggen til bakteppet og spiller framover, men her blir det filmet i alle rotasjoner. Jeg må innrømme at Elena kanskje var litt stressa på det, for jeg fikk nesten fobi for piruetter, sier Vågan og legger til.

– Jeg slitt med meg selv om hvordan det skal se ut.

(Artikkelen fortsetter nedenfor)

Se den siste dansen om igjen:

Dommerne ønsket Cathrine videre

Selv om det var seerne som avgjorde hvem som måtte forlate parketten i kveld, fikk dommerne også si sin mening om hvem de ønsket videre i konkurransen.

– Eldar, du har sjarmert med din sjarme, og Cathrine du har imponert meg med din forståelse for dans så min stemme går til deg, sa dommer Trine Dehli Cleve.

– Det er vinn eller forsvinn, og vinneren er Cathrine, sa Tor Fløysvik.

– Cathrine har gitt meg noen magiske øyeblikk, og jeg har faktisk glemt at jeg har vært i «Skal vi danse» og ikke i en dansekonkurranse, sa Karianne Gulliksen.

Christer Tornell var helt enig med de andre dommerne, og ønsker Cathrine videre.

eldar halloween skal vi danse

Dracula møtte Psycho

For Eldar Vågan var det aller første danseduell, og han håpet han kom seg videre til semifinalen, og greide å overbevise folket som Dracula på parketten i sin slowfox.

Cathrine Larsåsen tok rollen som Psycho-karakter med sin paso doble, og fridde til hele Norges befolkning, til og med dem som bor på Toten. For henne var det sin andre danseduell så langt i konkurransen.

– Man har stått her en gang før så jeg håper å være litt tryggere. Vi skal kjempe om plassen, sa Cathrine Larsåsen før kveldens duell.

Se bilder fra kveldens sending:

Se «Skal vi danse» på TV 2 lørdager klokken 19.30!

Les alt om «Skal vi danse» på programmets nettside