Huseklepp og Drillo (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Huseklepp og Drillo (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Drillo tok ut ung tropp: – Vi er inne i et generasjonsskifte

Hele seks U21-landslagsspillere får sjansen i Norges tropp mot Ungarn. Sjekk landslagsuttaket her!

Ullevaal/Bergen (TV 2 Sporten): Egil Drillo Olsen presenterte tirsdag troppen til Norges privatlandskamp mot Ungarn i Budapest 14. november.

Landslagssjefen valgte å vrake flere veteraner.

– Som dere ser så er det med seks U21-spillere av 19 personer i troppen, og det er enda flere fra U21-laget som banker på døren, sier Drillo, før han fortsetter:

– Vi er inne i et skifte når det gjelder alderen til spillerne i troppen.

– Som dere ser så er det med seks U21-spillere av 19 personer i troppen, og det er enda flere fra U21-laget som banker på døren

Hedenstad fikk sjansen
Freiburgs Vegar Eggen Hedenstad er blant de unge spillerne Drillo har valgt å satse på.

– Han har først og fremst kvalifisert seg med tanke på det han har prestert på U21-landslaget. Han har vært god nok offensivt i lang tid, og har nå tatt skritt defensivt. Han har fått innhopp og spilletid i Freiburg, og er en veldig spennende spiller, sier Drillo.

Spillere som Bjørn Helge Riise, Kjetil Wæhler, Espen Ruud, Ardian Gashi og Jonathan Parr er ute av troppen. Inn er blant annet Alexander Tettey og Tore Reginiussen kommet.

– Når det gjelder Tore, så var han også høyaktuell sist, men slet med skade. Tettey får mye spilletid for Norwich i Premier League, og det er naturligvis en sterk søknad. Jeg bektrakter Tettey først og fremst som indreløper, oppsummerer Drillo.

Vegar Eggen Hedenstad kan tilbringe tiden på sidelinjen etter at han pådro seg en skade under en vennskapskamp for hans nye klubb SC Freiburg.  (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Vegar Eggen Hedenstad kan tilbringe tiden på sidelinjen etter at han pådro seg en skade under en vennskapskamp for hans nye klubb SC Freiburg. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Døren åpen for Gamst
Morten Gamst Pedersen var nok en gang utelatt fra troppen – selv om Blackburn-spilleren lenge har varslet at han er i form og vil tilbake på landslaget.

– Presterer han på et høyt nivå og er bra over tid for Blackburn så er mulighetene hans for å komme tilbake i troppen absolutt tilstede, sier Drillo.

674994

Moldes Vegard Forren, som storspilte både Sveits og Kypros forrige måned, får nok en gang sjansen i troppen. Også Moa er tilbake. Hannover-spissen måtte melde forfall sist på grunn av en lei ryggskade.

Norge møter Ungarn i Budapest 14. november.

Troppen:

Keepere: Rune Jarstein, Espen Bugge Pettersen

Forsvar: Brede Hangeland, Vegard Forren, Vegar Eggen Hedenstad, Tom Høgli, Tore Reginiussen, John Arne Riise.

Midtbane: Tarik Elyounoussi, Håvard Nordtveit, Daniel Braaten, Ruben Yttergård Jenssen, Valon Berisha, Magnus Wolff Eikrem, Alexander Tettey, Markus Henriksen.

Angrep: Moa, Alexander Søderlund, Joshua King.

Se Egil Drillo Olsen presentere landslagstroppen i videovinduet øverst!