STIAN DYNGELAND: (Foto: Snæland, Alf Vidar/NTB scanpix)
STIAN DYNGELAND: (Foto: Snæland, Alf Vidar/NTB scanpix)

Ble helten med sitt første mål i Tippeligaen: – Visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg

Sogndals Stian Lønne Dyngeland hadde bare vært på banen i tre minutter da han berget poeng mot Aalesund.

Sogndal-
Aalesund 1-1

Se høydepunktene i videovinduet øverst

Aalesund hadde så godt som sikret fornyet kontrakt før søndagens bortekamp mot et Sogndal-lag som fortsatt står godt plantet i nedrykksstriden.

Det så lenge ut til at skadeskutte AaFK skulle klare å hale i land en ufortjent trepoenger i saftbygda, men ti minutter før slutt fikk en ung innbytter endelig presentert seg for hjemmepublikummet for alvor.

Udjus på glatta
Det var bare spilt tre minutter på Fosshaugane Campus da Sogndal-keeper Kenneth Udjus rotet det til i samarbeid med forsvaret.

Udjus skled på kunstgresset da han skulle plukke opp et løst tilbakespill, og Leke James kom først på ballen og headet den i mål over keeperen.

Leke James
Spolerte gigantsjanse
Seks minutter senere fikk Tonny Brochmann en enorm sjanse til å utligne for Sogndal.

Dansken løp seg fri og var helt alene med Sten Grytebust fem meter foran mål da han fikk servert et perfekt innlegg fra kanten, men avslutningen gikk rett i klypene til keeperen.

Tonny Brochmann

Brochmann fikk en sjanse til å revansjere seg ti minutter før pause, men selv om denne avslutningen fra kort hold var bedre enn den forrige, lot ikke Sten Grytebust seg lure, og keeperen fikk slengt seg til siden og avverget scoring.

Tidlig dusj for Fuhre
Mer kuriøst valgte også Kjetil Rekdal å foreta seg noe før dommeren sendte lagene i garderoben.

12 sekunder før omgangen var over, fikk Lars Fuhre beskjed om å gå av banen.

– Kanskje ikke helt nødvendig, men Kjetil ville vise sin misnøye med ham, kunne assistenttrener Kent Bergersen fortelle om avgjørelsen.

Les også: Fuhre om Rekdals bytte: – Ikke sånn du bygger opp en spiller som kommer tilbake fra skade

aafkfuhre

Rett i angrep
Sogndal gikk rett i strupen på det ledende bortelaget da spillet ble satt i gang igjen etter pause.

Det ga nesten uttelling etter 49 minutter da Ricardo fikk avsluttet under sterkt press på bakerste stolpe, men skuddet gikk like over mål.

Hjemmelaget fortsatte å presse på for utligning, mens Aalesund forsvarte seg dypt og satset på kontringer.

Reddet poeng med sitt første mål i Tippeligaen
Først etter 81 minutter skulle presset endelig gi resultater for Sogndal, og det var en lite merittert målscorer på dette nivået som sørget for jubel på Fosshaugene Campus.

Innbytter Stian Lønne Dyngeland hadde bare vært på banen i tre minutter da han headet inn utligningen bak Sten Grytebust, med det som var hans første seriemål for klubben, og også hans aller første i Tippeligaen.

– Det var ekstremt deilig å se at den gikk inn. Jeg løp rundt hele banen etterpå, og visste ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg. Det var en veldig god følelse, forteller Dyngeland til TV 2 Sporten etter kampen.

– Veldig viktig
21-åringen, som har en fortid i bergensklubben Fana, underkjenner ikke betydningen av scoringen. Med tre kamper igjen av sesongen er det nå tre poeng ned til plassen som gir kvalifisering til spill i neste års Tippeliga.

– Den kunne ikke ha kommet på et bedre tidspunkt. Vi kunne gjerne tatt tre poeng her i dag, men det ene er veldig viktig. Det blir tøft, men alt er opp til oss. Dette skal vi kunne fikse, sier Dyngeland.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Stian Dyngeland her

Lagoppstilling Sogndal (4-4-2):
K. Udjus - E. Skaasheim, H. Patronen, G. Valsvik, P. Flo - T. Brochmann, R. Holsæter, S. Badji, Ø. Hopen - R. Santos, M. Mane
(På benken: L. Lysne, A. Karadas, A. Elvis, E. Bakke, S. Dyngeland, S. Aase, P. Aase)

Lagoppstilling Aalesund (4-3-3):
S. Grytebust - E. Jääger, E. Skagestad, A. Skiri, J. Matland - P. Orry Larsen, F. Ulvestad, M. Barrantes - T. Stewart, L. James, L. Fuhre
(På benken: M. Rasmussen, F. Carlsen, S. Post, T. Martinussen)

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk