luis suarez (Foto: Mike Egerton)
luis suarez (Foto: Mike Egerton)

Luis Suárez svarte filmekritikk med svalestup foran Everton-benken

– Det er provoserende, sier Thomas Myhre.

Det ble akkurat så spennende og kontroversielt som forventet da Everton og Liverpool møttes til dyst på Goodison Park lørdag.

Allerede kvarteret ut i kampen kom dagens første snakkis, og som vanlig var Luis Suárez i begivenhetenes sentrum. For etter å ha fått ballen inne i feltet og send avslutningen i mål via Leighton Baines, valgte uruguayaneren å feire med en kontroversiell gest mot Everton-manager David Moyes.

Suárez satte fart fra sekstenmeteren og stormet mot Evertons innbytterbenk. Vel framme hoppet spissen til og svevde gjennom luften før han deiset i bakken.

Se Suárez' «filming» i videovinduet øverst på siden!

Les også: Liverpool snytt for seieren på overtid
Les også: Er Everton-Liverpool blitt det snille derbyet?

Redd filming frastøter supportere
Bakgrunnen for Suárez’ gest mot Everton-manageren var den krasse kritikken skotten kom med i forkant av Merseyside-derbyet. Moyes sa at han var redd Suárez’ filming ville påvirke kampen, og samtidig føre til at supporterne ikke lenger orker å se fotball.

– Det er en vanskelig jobb for dommerne, men det vil frastøte supporterne fra fotballen fordi de tenker at spillerne filmer seg til resultater. Folk liker å se at ting blir gjort på den riktige måten, sa Moyes.

Les også: Wenger om Wilshere: – Han ga absolutt alt

Frustrasjonen mot Suárez stammer nok fra fjorårets møte mellom lagene da Jack Rodwell fikk marsjordre etter en takling på Liverpool-spissen. En avgjørelse Moyes ikke var nevneverdig fornøyd med.

– Det var filming og en veldig dårlig avgjørelse av dommeren. Det ødelagte kampen, sa Moyes.

Jack Rodwell (Foto: Nigel French/Pa Photos)
Jack Rodwell (Foto: Nigel French/Pa Photos)

– Provoserende
I TV 2s Premier League-studio var ekspertene uenige i oppfatningen av Suárez' gest mot Everton-benken. Både Phil Thompson og Morten Langli mente at opptrinnet var morsomt, men sistnevnte mener også at det var feil å gjøre det foran Evertons benk.

FEIRET FORAN MOYES: Luis Suárez slo tilbake mot kritikken fra David Moyes da han feiret Liverpools 1-0-scoring med filming foran Everton-benken. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
FEIRET FORAN MOYES: Luis Suárez slo tilbake mot kritikken fra David Moyes da han feiret Liverpools 1-0-scoring med filming foran Everton-benken. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

Det er Thomas Myhre helt enig i.

– Jeg synes det er provoserende, fordi han gjør det foran benken til Everton. Går han bort til hjørnet der Liverpool-supporterne er og gjør det der, så er det en annen sak, sier Thomas Myhre.

Hva mener du om Suárez' gest? Si din mening i kommentatorfeltet under?