HEVER DAGPENGER: Her langer 27 år gamle Ubaydullah Hussain ut mot de som betaler skatt til Norge. Samtidig nyter han godt av dagpenger fra Nav. (Foto: Privat)
HEVER DAGPENGER: Her langer 27 år gamle Ubaydullah Hussain ut mot de som betaler skatt til Norge. Samtidig nyter han godt av dagpenger fra Nav. (Foto: Privat)

Islamisten langer ut mot skatt - hever selv dagpenger

Han mener Norge er en vantro stat, men nyter godt av skattepengene selv. Hver uke får Ubaydullah Hussain 4815 kroner fra Nav.

Torsdag kveld har 27 år gamle Ubaydullah Hussain sittet i avhør hos oslopolitiet, siktet for trusler mot to journalister ansatt i to forskjellige norske riksaviser.

Han ble pågrepet tidligere torsdag da han meldte seg for politiet.

LES OGSÅ: Erkjenner utsagnene han er siktet for

Hever dagpenger

Ved noen få anledninger har 27-åringen talt i moskeer i Oslo. Her har han blant annet langet ut mot at man må betale skatt til den norske stat.

– Du betaler skatt til disse myndighetene som igjen bruker pengene til å krige mot islam, tordnet Hussain fra talerstolen.

Men skatten han er i mot at folk skal betale, får han også selv stor glede av.

Den norskfødte islamisten har vært uten arbeid siden han sa opp jobben i sommer. På grunn av dette fikk han åtte ukers karantene slik at han ikke kunne motta stønad fra Nav, men etter karantenen fikk han et vedtak fra Nav om å motta dagpenger.

TV 2 kan avsløre at islamisten har et vedtak på at han hver uke får 4815 kroner fra Nav. Det utgjør utbetalinger på 19.000 kroner hver måned.

Etter tordentalen i moskeen World Islamic Mission i Oslo ble han erklært uønsket i trosamfunnet.

Lovende fotballdommer

Ubaydullah Hussains fulle navn er Ubaydullah Arslan Maroof Hussain. Tittelen Ubaydullah la han til 23. desember ifjor. Han er født og oppvokst i Norge, men har den siste tiden blitt kjent som leder av gruppen «Profetens Ummah» som har vært svært aktive i en gruppe på Facebook.

- IRONISK: Ifølge forsvarer Elden har Hussain fortalt at denne kommentaren var ment ironisk. (Foto: Skjermdump Facebook)
- IRONISK: Ifølge forsvarer Elden har Hussain fortalt at denne kommentaren var ment ironisk. (Foto: Skjermdump Facebook)

27-åringen som er bosatt i bydelen Bjerke i Oslo har stått i spisse for flere demonstrasjoner mot USA i Norge. Senest i september da han var blant talerne på en demonstrasjon utenfor den amerikanske ambassaden.

Ubaydullah Hussain har i flere år vært fotballdommer i 3. divisjon. På et bilde fra Norway cup ser man Hussain dømme en fotballkamp i Oslo, og han skal også ha dømt kamper i flere internasjonale turneringer i futsal.

Ifølge lokalavisen Indre Akershus blad måtte Hussain avbryte en 3. divisjonskamp han dømte mellom Romsås og Høland. Grunnen var at han følte seg truet av spillerne fra Romsås.

Ivrig på Youtube og Facebook

Norsk-pakistaneren som nå er siktet for å ha truet to journalister er ivrig på å selv legge ut videoer og meldinger på Youtube og Facebook. Osndag kveld skrev han følgende om jøder i Norge som ønsker politibeskyttelse.

LOVENDE DOMMER: Ubaydullah Hussain blir omtalt som en lovende fotballdommer. (Foto: Indre Akershus Blad)
LOVENDE DOMMER: Ubaydullah Hussain blir omtalt som en lovende fotballdommer. (Foto: Indre Akershus Blad)

«Jeg skal gi dem beskyttelse jeg, inshallah. Så fort jeg har tatt jegerprøven og får tak i en AK47.»

Ifølge hans forsvarer John Christian Elden var dette ment som et ironisk innspill i debatten rundt muslimer som tar jaktprøve for å få våpenlisens.

– Om det var god eller dårlig ironi får andre svare for, uttaler Elden til TV 2.

Hussain er ikke siktet for disse utspillene.

– Har valgt å fremstå politisk

Ifølge islamisten Hussain er Norge en vantro stat. Dette har han også flere ganger gitt kraftig uttrykk for på sin Facebook-side.

Han har tidligere blitt anmeldt for mer enn 15 kriminelle forhold, men alle sakene har blitt henlagt.

Hussains advokat, John Christian Elden, sier til TV 2 at hans klient har valgt å fremstå som en politisk mann.

– Han har valgt å fremstå på en politisk måte, det er hans valg. Jeg er ikke hans politiske advokat, men det er lite som tyder på at han er en farlig person.