Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under ett år før stortingsvalget kaster Olav Thon seg inn i valgkampen. Den rødgrønne regjeringen har feilet, mener han. Nå håper milliardæren på regjeringsskifte.

Olav Thon feiret torsdag utvidelsen av Strømmen Storsenter. Milliardæren med den røde luen og den grønne jakken, hadde i dag til og med fått med seg en rødgrønn statsråd på åpningsfesten.

– Verre kan det ikke bli

Men nå – under ett år før Stortingsvalget – gjør Thon det klart at han har fått nok av den sittende regjeringen.

– Det vil vel bli en overskrift i alle intervjuer hvis jeg sier at verre kan det ikke bli, sier Thon til TV 2.

Thon mener en dårlig skattepolitikk og byråkratisering fra de rødgrønne har gjort det vanskeligere å skape arbeidsplasser.

– Jeg synes synd på masse ungdommer som går å hever trygd i NAV, fordi at de ikke kommer til å få utført det de går å brenner for, sier han.

Håper på Frp

Thon mener tiden nå er inne for en annen politikk.

– Det som kan være vårt eneste håp om å få forandret på de tilstander som er klare forbedring, det må komme fra høyre – og kanskje fra ytterste høyre, sier han.

– Når du tenker høyre eller ytterste høyre, tenker du da på Fremskrittspartiet?

– Det er vel ikke noe annet enn dem å tenke på, sier han.

For folk flest

På Stortinget fastholder partileder, Siv Jensen, at Fremskrittspartiet er partiet for folk flest. Selv om de nå får støtte av de aller rikeste.

– Fremskrittspartiet er partiet for folk flest. Det at også Olav Thon vil stemme på oss viser bare den bredden som er hos Fremskrittspartiets velgere, sier Siv Jensen.

Se flere reaksjoner fra Stortinget nederst i saken.

Ikke skatteflyktning

89 år gamle Thon er ifølge skattelistene personen som betalte mest skatt i Norge i fjor. Forventningene til en blå regjering er klare.

– Det er mye penger. Og våkne opp hver eneste morgen å vite at man rent personlig skal ut med sånn bortimot en halv million kroner i skatt, det kan for mange fortone seg som ikke veldig fristende, sier han.

Men om Thon personlig kan spare mye på et regjeringsskifte, har han ingen planer om å bli skatteflyktning dersom de rødgrønne får fortsette.

– Jeg har virksomheter ute, men jeg er norsk bosatt og jeg er norsk skattebetaler, sier Thon.