Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Farmen»-deltager Andreas Nørstrud (28) har denne høsten overrasket og provosert mange med det som blir oppfattet som homofobe og kvinnefiendtlige uttalelser.

Stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry (SV) har fått mange telefoner fra mennesker som føler seg såret over det Nørstrud har sagt.

– Total taushet

– Jeg har fått flere telefoner fra kvinner, og fra mine homofile venner. De er veldig opprørte, sier Chaudhry til God kveld Norge.

– Jeg er sjokkert over hva som er mulig å si på norsk TV uten at kristen-Norge reagerer. Det er total taushet, fortsetter han.

«Skal straffes med døden»

I et leserinnlegg i Dagsavisen har Nørstrud blant annet skrevet det følgende:

«Når det gjelder homofil omgang, er dette noe jeg ønsker straffbart gjennom lovverket. Skal man ta fram homofil praksis (mann+mann) fra Bibelen, er dette forkastet og gjennom Moseloven pålagt å straffes med døden».

Lignende holdninger har også kommet til uttrykk gjennom Nørstruds deltagelse i årets «Farmen».

Om kvinner har han blant annet uttalt: «Jeg synes de bør kle seg sømmelig, at de skal kle seg i respekt for sine omgivelser».

Dette var en reaksjon på at flere av de kvinnelige deltakerne stilte i shorts og t-skjorte en dag det var varmt i været.

Les også– Jentene her bør kle seg mer sømmelig

– Hvor er fakkeltoget?

– Noen av disse uttalelsene er helt uakseptable! Jeg er klar over at han har ytringsfrihet, men her får han si mye vi ikke ønsker at våre barn skal høre, sier Chaudhry, som synes det er naturlig å gjøre et tanke-eksperiment:

– Hva hadde skjedd hvis en muslim hadde sagt dette, hva hadde skjedd hvis noen hadde sagt dette og begrunnet det med Koranen, slik Andreas Nørstrud gjør det med Bibelen?

– Det hadde blitt sterke reaksjoner, og Islamsk råd, alle imamer, og enhver muslim hadde blitt bedt om å gå i fakkeltog og fordømme utsagnene. Men fra kristen-Norge hører vi ingenting! sier Akhtar Chaudhry.

– Bør ikke ties ihjel!

– Vil du si kristne miljøer opptrer hyklersk og dobbeltmoralsk ved å ikke åpent ta avstand fra Nørstruds uttalelser?

– Nei, men jeg etterlyser engasjement! Jeg etterlyser alle de som pleier å be muslimer ta avstand fra lignende utsagn.

– Dette bør ikke ties ihjel! sier Chaudhry til God kveld Norge.

Det har ikke lykkes God kveld Norge å komme i kontakt med Andreas Nørstrud.