Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anledningen var lansering av nye varer fra vindistriktet Bordeaux i Frankrike.

Blant de 50 første til å trekke kølapp var vinentusiasten Rune Sjursen. Med kønummer 32 ville han sikre seg noen flasker med årgangsvin fra Bordeaux.

– Det er jo 2009-årgangen som er særlig interessant, forteller han til tv2.no.

LES OGSÅ: Vi drikker mer vin

Vinklubb uten snobber

Bergenseren på snart 60 år var med på å starte Bergens eldste vinklubb «Vinklubben Vitis Bergensis». Han mener de eksklusive flaskene er vel verdt å vente på:

– Ja, det synes jeg. Eller det vil si, vi får se!

VENTER: En rekke mennesker hadde møtt opp og fått kølapp på Vinmonopolets utsalg i Valkendorfsgaten i Bergen torsdag. Tema for månedens nyheter var Bordeaux. (Foto: Lena Kleveland/TV 2)

For årgangsvinen som Sjursen er på jakt etter er ikke drikkeklar. Den skal lagres omhyggelig før første prøvesmaking om cirka 20 år.

LES OGSÅ: Nå ønsker Vinmonopolet å auksjonere bort vinen din

«Førstemann til mølla»

Vininteresserte Rune Sjursen var langt fra alene på polet denne torsdags morgenen. Mange kunder hadde det travelt og fylte vognen med flere flasker og kasser.

– Det har vært veldig mye folk og travelt for oss her i dag, forteller en fornøyd Jannicke Mikkelsen til tv2.no.

Hun er butikksjef på Vinmonopolet i Valkendorfsgate i Bergen. Utsalget er én av de to spesialbutikkene hvor de nye varene fra Bordeaux ble lansert torsdag.

– Det varierer litt, men vi har slike lanseringer rundt seks ganger i året. Vi synes det er veldig spennende, og denne gangen fikk vi mye bra varer.

LES OGSÅ: Seks av ti tror vin hver dag er sunt

Og for at fordelingen av vinflaskene skal være mest mulig rettferdig, brukte utsalgene et kølappsystem. På enkelte viner var det satt begrensning på hvor mange flasker hver enkelt kunne kjøpe.