Pablo Sandoval
Pablo Sandoval

Her tangerer San Francisco Giants-spilleren rekorden til Babe Ruth

San Francisco Giants tok første stikk i world series da Detroit Tigers ble slått 8-3.

Den nordamerikanske baseballfinalen spilles i best av sju kamper. Kamp to spilles også i San Francisco, natt til fredag norsk tid. Pablo Sandoval ordnet tre homeruns for San Francisco Giants. Det er tangering av besterekorden i en world series-kamp. Spilleren fra Venezuela tangerte dermed Babe Ruth (1926 og 1928), Reggie Jackson (1977) og Albert Pujols (2011).

– Åpenbart hadde den store gutten (Sandoval) en av de utrolige kveldene som en sjelden gang inntreffer i world series, sa Detroits manager Jim Leyland.

– Å slå tre homeruns er alltid overraskende, men han er en spiller som klarer det. En kveld han aldri vil glemme, sa Giants-manager Bruce Bochy.

For Sandoval var det en herlig revansje. Han var stort sett benket da Giants vant tittelen i 2010. Den gangen var han helt ute av form.

– Det går opp og ned i løpet av en karriere. Alle år kan ikke være fremgangsrike. Det handler om å holde hodet hevet og jobbe hardt. Jeg nyter alle oppturene. Du vet aldri om det vil skje igjen. Nå må vi konsentrere oss om den neste kampen, sa Sandoval. (©NTB)