Vinner av Statoils talentpris august 2012
Vinner av Statoils talentpris august 2012

Stefan Johansen er månedens talent - august 2012

Stefan Johansen har hatt to fantastiske scoringer på direkte frispark denne sesongen, og har spilt seg inn i den sentrale midtbanen i Strømsgodset. Nå hedres han med Statoils Talentpris for august.

- Det er stort for meg, og tyder på at jeg har gjort noe riktig denne sesongen, og at ting har gått bra i det siste. Så selvfølgelig betyr det mye. Det er artig at man blir lagt merke til, sier Johansen.

Vardøværingen ble sett på som et av Norges aller største talenter da han som 14-åring ble hentet til Bodø/Glimt. Men det gikk ikke helt som Stefan hadde håpet, og før 2011-sesongen ble 21 åringen hentet til Strømsgodset.

- Det valget jeg tok da jeg dro fra Bodø/Glimt var kanskje et av de viktigste valgene jeg noen gang kom til å ta i karrieren. Det var viktig at jeg traff da, og det føler jeg jo at jeg har gjort. I fjor fikk jeg noen innhopp, men i år har det gått bra, og så er det mye flinke folk rundt her.

Juryens begrunnelse
“Stefan har spilt seg inn i den sentrale midtbanerollen i Strømsgodset på en meget god måte. Han har vært tålmodig hele veien, og tatt sjansen når den har dukket opp. Stefan er en meget god pasningsspiller, som har godt overblikk og ofte velger kreative løsninger. Han har også scoret flere viktige mål på direkte frispark, der han har fått vist hvilken fin dødballsfot han er i besittelse av.”

Statoils talentpris er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV 2 og Statoil.

Gjennom sesongen vil syv unge fotballtalenter bli hedret som månedens fotballtalent, og én vil på slutten av sesongen kåres til ”Årets unge spiller”.

- Statoils Talentpris handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen, sier Marius Rosenberg Amundsen, sponsoransvarlig for Statoil.

Les også:
- Månedens fotballtalent for juli 2012
- Månedens fotballtalent for juni 2012
- Månedens fotballtalent for mai 2012
- Månedens fotballtalent for april 2012
- Månedens fotballtalent for mars 2012

Gir prispengene til Vardø IL
Hver månedsvinner får 50.000 kroner til å gi til en eller flere klubber som har betydd mye for deres egen utvikling. Stefan gir pengene til moderklubben, Vardø IL.

- Det er der jeg er født og oppvokst. Og det er mye frivillighetsarbeid der, så det er derfor de får disse pengene.