Vinner av Staoils talentpris   juni 2012
Vinner av Staoils talentpris juni 2012

Håvard Nielsen er månedens fotballtalent - juni 2012

Håvard Nielsen debuterte i Tippeligaen i 2009 som tidenes yngste Vålerenga-spiller, og er i dag et av Norges største fotballtalenter. Nå har 19-åringen vunnet Statoils Talentpris for juni

- Det er stort! Det viser at jeg har gjort ting bra, og det setter jeg veldig pris på, sier Nielsen.

Angrepsspilleren har vært en viktig brikke på flere aldersbestemte landslag, og har allerede trent med storlagene Inter og Tottenham. Men fotballsuksessen ser ikke ut til å ha preget 19-åringen.

- Jeg tror jeg er ganske flink til å ha fokus på det jeg skal, og ikke ta av, som kanskje noen gjør. Jeg prøver egentlig bare å ha fokus på å bli bedre, og det tror jeg er smart hvis du skal nå langt.

Juryen begrunnelse
“Håvard Nilsen har vært i kontinuerlig positiv utvikling over lang tid som offensiv spiller både på klubblag og på ulike landslag.
Som 19-årig har han utviklet seg som en drivende god kantspiller på et offensivt VIF-lag, og som en meget god og skarp spiss på et godt Norsk G19 landslag.
Siste EM-kvalifisering var Håvard en av Norges aller beste spillere, og som viste stor stabilitet i kampene mot noen av verdens beste G19 landslag.
I dag fremstår Håvard som et av de aller største spisstalentene norsk fotball rår over. Han behersker alle spillfasene godt, og har selv utviklet et stor ferdighetsregister.

Håvard fremstår som veldig holdningssterk, treningsvillig, godt humør og på kontinuerlig søken etter å utvikle seg videre.”

Statoils talentpris er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV 2 og

Statoil. Gjennom sesongen vil syv unge fotballtalenter bli hedret som

månedens fotballtalent, og én vil på slutten av sesongen kåres til ”Årets unge spiller”.

- Statoils Talentpris handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen, sier Marius Rosenberg Amundsen, sponsoransvarlig for Statoil.

Les også:
- Månedens fotballtalent for august 2012
- Månedens fotballtalent for juli 2012
- Månedens fotballtalent for mai 2012
- Månedens fotballtalent for april 2012
- Månedens fotballtalent for mars 2012

Deler prispengene
Hver månedsvinner får 50.000 kroner til å gi til en eller flere klubber som har betydd mye for deres egen utvikling. Håvard Nielsen har valgt å dele pengene.

- Vålerenga har selvfølgelig betydd mye for min utvikling. Men jeg føler også at Oppsal, som jeg spilte for da jeg var liten, bør få en del av pengene. Både faren og broren min har spilt og trent der, og det er en klubb som har vært bra for meg å være i. Så jeg har valgt å dele pengene mellom Vålerenga og Oppsal.