carrick
carrick

Michael Carrick til TV 2: – Chelsea er ikke favoritter

United-stjernen er imponert over London-lagets sesongstart, men mener det er for tidlig å utpeke rivalen til Premier League-favoritter.

Manchester (TV 2 Sporten): Roberto Di Matteos mannskap har hatt en meget imponerende sesongstart, og har med to kruttsterke borteseire i Nord-London motbevist kritikerne som hevder laget har hatt et lett program i høst.

LES OGSÅ: Mata-magi senket Spurs: - Verdensklasse de luxe

– For tidlig å utpeke en favoritt
Manchester United har hatt en mer ujevn åpning på 2012/13-sesongen, og har blant annet havnet under i målprotokollen i sju av elleve kamper.

Hos de røde har man selvsagt lagt merke til Chelseas gode åpning.

– Chelsea har vært gode, det er ingen tvil om det. Di Matteo har videreført det han begynte på i våres, og fått inn noen nye kvalitetsspillere som kombinerer bra med Juan Mata og Fernando Torres, sier Michael Carrick til TV 2 Sporten.

Vil du utpeke dem til seriefavoritter før dere reiser til Stamford Bridge på søndag?

– Nei, det er for tidlig. Det er lenge, lenge igjen av sesongen og mye kan skje før mai, svarer midtbanespilleren.

LES OGSÅ: Chelsea-sjefen: – Spillerne har ikke latt seg distrahere

Han vil med andre ord ikke putte presset over på blåtrøyene, men forventer naturlig nok et knalltøft oppgjør søndag.

– Det er alltid tøffe kamper på Stamford Bridge. Det blir helt sikkert intenst i år også, med to gode lag, mener Carrick om det første oppgjøret mellom to hete gullkandidater denne sesongen.

I fjor ledet hjemmelaget 3-0 før United slo tilbake med en forrykende opphenting som sikret 3-3 og ett poeng.

– Bekymrer å havne bakpå
TV 2 Sporten møter Carrick etter 4-2-seieren over Stoke. Igjen fikk United et mål i fleisen, før de evnet å snu til seier for femte gang allerede i høst.

– Bekymrer det at dere stadig havner under, eller kjennes det ekstra godt å vise at dere likevel klarer å ta tre poeng?

– Godt spørsmål. Litt begge deler, egentlig. Vi liker åpenbart ikke å slippe inn mål først, og det er noe vi jobber med. Samtidig så har vi vært gode offensivt og har allerede snudd mange kamper, som åpenbart er en styrke. Men ideelt sett bør vi unngå det, selvsagt, sier Carrick.

Ny formasjon
Denne sommeren forsterket Sir Alex Ferguson United-troppen med Robin van Persie og Shinji Kagawa. To klassesigneringer, selvsagt, men ingen av dem er den sentrale midtbaneeleganten mange mener Ferguson trengte.

I innledningen har manageren slitt litt med å disponere laget på en måte som utnytter all den offensive kraften som bor i mannskapet.

I de siste kampene har Ferguson brukt en smalere 4-2-3-1-variant, hvor trioen van Persie, Danny Welbeck og Wayne Rooney har hatt stor bevegelsesfrihet. Både mot Newcastle og Stoke har dette fungert utmerket.

– Trives uansett
Carrick mener det ikke spiller så stor rolle for de sentrale midtbanespillerne om United spiller i sin vante 4-4-2 med to klassiske vinger, eller bruker en annen konstellasjon offensivt.

– Jeg trives i begge varianter, egentlig. Det er ikke så stor forskjell for oss. Vi skal sørge for defensiv trygghet og at vi har en god offensiv plattform å bygge på, mener han.

– Med fantastiske offensive spillerne vi har er det nesten samme hvordan vi spiller, de vil skape noe fremover uansett, konkluderer han.