Vinner av Statoils talentpris juli 2012
Vinner av Statoils talentpris juli 2012

Cecilie Hauståker Fiskerstrand er månedens talent - juli 2012

Cecilie Hauståker Fiskerstrand er kun 16 år gammel, men har allerede markert seg som et av Norges største keepertalenter. Nå hedres hun med Statoils Talentpris for juli.

- Det er veldig stort! Jeg hadde ikke forventet å vinne denne prisen i det hele tatt, så dette betyr mye for meg. Det ligger jo masse hardt arbeid bak, så dette gir motivasjon til å trene mer, sier en fornøyd Cecilie.

Sunnmøringen har spilt på G16 laget til Langevåg IL siden hun var liten, og stortrives som “en av gutta”.

- Jeg har spilt fotball hele livet, og har alltid spilt med gutta. Jeg liker det veldig godt. Det er “full power”, og maks innsats alltid. Og så kan man kjefte litt, og rett etterpå være helt ferdig med det.

Cecilie har spilt en kamp med 1.divisjonslaget Fortuna Ålesund, og har markert seg som en svært god keeper på J 16 landslaget denne sesongen. Hun leverte fantastiske prestasjoner i kampene mot Nederland og Tyskland under Åpent Nordisk mesterskap i Finmark.

- Det betyr veldig masse når du får stå ute på banen og synge nasjonalsangen, og ikke minst med flagget på brystet. Det går ikke an å beskrive den følelsen egentlig. Det betyr alt. Det var veldig stort å få være med på Open Nordic Tournament.

Juryens begrunnelse
“Cecilie har markert seg som en særdeles talentfull keeper på det norske J16 landslaget denne sesongen. Hun har ekstreme kvaliteter 1v1 defensiv og er god i feltarbeid! Leverte fantastiske prestasjoner i kampene mot Nederland og Tyskland under Åpent Nordisk mesterskap i Finmark. Cecilie viser veldig gode holdninger både på og utenfor banen, og er et flott forbilde for barn og ungdom!”

Statoils talentpris er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV 2 og Statoil.

Gjennom sesongen vil syv unge fotballtalenter bli hedret som månedens fotballtalent, og én vil på slutten av sesongen kåres til ”Årets unge spiller”.

- Statoils Talentpris handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen, sier Marius Rosenberg Amundsen, sponsoransvarlig for Statoil.

Les også:
- Månedens fotballtalent for august 2012
- Månedens fotballtalent for juni 2012
- Månedens fotballtalent for mai 2012
- Månedens fotballtalent for april 2012
- Månedens fotballtalent for mars 2012

Deler prispengene
Hver månedsvinner får 50.000 kroner til å gi til en eller flere klubber som har betydd mye for deres egen utvikling. Cecilie har valgt å dele pengene.

- Jeg skal gi litt til Langevåg IL, som er klubben jeg alltid har spilt for. Så skal jeg gi litt til Fortuna Ålesund som jeg har fått hospitert med i to år. Begge de to klubbene har egentlig alt å si for meg, og det er de som har gjort alt for min utvikling.