messi
messi

Se hvor suveren Messi er: – Tallene er helt vanvittige

Utklasser Cristiano Ronaldo, Falcao og Robin van Persie på scoringsstatistikken for et kalenderår. Sjekk superstatistikken her!

Lionel Messi er kåret til Fifas «årets spiller i verden» tre år på rad, og er storfavoritt til å stikke av med den prestisjetunge prisen for fjerde gang i januar 2013.

LES OGSÅ: – Lionel Messi fortjener fremdeles Gullballen
LES OGSÅ: Messi nærmer seg legendarisk rekord

Vi må helt tilbake til Dixie Dean på 1920, 1930 og opp mot 1950-tallet sist vi hadde slike målscorere som Messi og Ronaldo

71 mål på et kalenderår
Barcelonas lille, store argentiner har i hvert fall scoringsstatistikken på sin side over gode argumenter for å få prisen på nytt.

Den offisielle Golden Boot-statistikken viser nemlig at Lionel Messi har scoret utrolige 71 mål totalt det siste kalenderåret, skriver El Mundo Deportivo. 20 fulltreffere er kommet hittil denne sesongen.

Totalt har Messi scoret 59 mål for sitt klubblag og 12 mål for Argentina siden 1. januar 2012.

Messi er samtidig den spilleren med flest assist på statistikken. Messi har notert seg for 22 målgivende pasninger hittil i 2012 (sju så langt denne sesongen).

LES OGSÅ: Zlatan slår fast: – Noen andre enn Messi bør vinne Gullballen

SUVEREN: Lionel Messi. (Foto: Lalo R. Villar/Ap)
SUVEREN: Lionel Messi. (Foto: Lalo R. Villar/Ap)

Det kan jo hende at både Messi og Ronaldo er bedre og mer dominerende enn disse spillerne, men det er vanskelig å ta en avgjørelse i nåtid

LES OGSÅ: – Kjedelig om alle hadde vært som Messi
LES OGSÅ: Tre gullballer på rad for Messi

Utklasser konkurrentene
Med den statistikken utklasser nærmest Messi de øvrige konkurrentene på listen. Cristiano Ronaldo, som mange mener også fortjener Gullballen denne sesongen, har hittil scoret 55 mål totalt for sin klubb og landslag dette kalenderåret, og står oppført med ni assist.

PSG-stjernen Zlatan Ibrahimovic følger på tredjeplass på listen. Han har scoret 36 mål (for AC Milan, PSG og Sverige) så langt i 2012 og står oppført med 12 målgivende pasninger.

TV 2 Sportens kommentator Kasper Wikestad er naturlig nok mektig imponert over Messis eventyrlige scoringsstatistikk.

– De tallene er jo slik som vi leste om i Buster og Boing-bladene da vi vokste opp. Vi må helt tilbake til Dixie Dean på 1920, 1930 og opp mot 1950-tallet sist vi hadde slike målscorere som Messi og Ronaldo. Det er helt vanvittige scoringstall, sier Wikestad til TV 2 Sporten.

– Helt ville tall
Og legger til:

– Når det gjelder tallene til Messi, og Ronaldo også for den saks skyld, så er det helt vilt. Det finnes nesten ikke superlativer igjen til å beskrive det, sier Wikestad.

– Så kan en jo samtidig lure på hvor gode Barcelona hadde vært uten Lionel Messi. Barcelona hadde uten tvil vært et av verdens beste lag, men de hadde ikke vært så dominerende uten Messi, fortsetter han.

Wikestad er ikke i tvil om at Messi allerede har skrevet seg inn i fotballhistorien.

– Barcelonas kamp mot Deportivo nå i helgen tok jeg opp på dekoderen slik at sønnen min på seks år kunne få se den. Han kan ikke vært seks år og ikke ha sett Messi spille enda. Det er jo barnelærdom, ler Wikestad.

Allerede nå diskuteres det om Lionel Messi utpeker seg til historiens beste fotballspiller.

La Liga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Kasper Wikestad
Kasper Wikestad

Husk at Messi fremdeles er ung og har mange år foran seg. Det var først etter at Maradona og Pelé la opp mange utpekte dem som tidenes beste

– Kanskje mer dominerende enn Pelé og Maradona
Wikestad synes det er en vanskelig avgjørelse å ta.

– Jeg er jo vokst opp med at det stod mellom Pelé og Maradona, og sannhetene fra tidlig voksenliv er vanskelig å bryte med. Det kan jo hende at både Messi og Ronaldo er bedre og mer dominerende enn disse spillerne, men det er vanskelig å ta en avgjørelse i nåtid, sier kommentaren.

– Pelé og Maradona hjalp både sine landslag og klubblag til titler. Maradona tok jo egenhånd Napoli ut av skyggen og fikk nesten på egenhånd skutt dem til Europacuptittel og seriegull. Ronaldo og Messi har mye å leve opp til, for å si det sånn, sier Wikestad, før han minner om følgende:

– Verken Messi eller Ronaldo har klart å skyte sine landslag til suksess i mesterskap enda. Men nå har jo Argentina lært seg hvordan Messi skal brukes, og da er de kanskje en av de største faovirttene til VM-gullet i Brasil i 2014 - kanskje mest på grunn av akkurat Messi. Husk at Messi fremdeles er ung og har mange år foran seg. Det var først etter at Maradona og Pelé la opp mange utpekte dem som tidenes beste, konstaterer Wikestad.

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

 Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (Foto: QUIQUE GARCIA/Afp)
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (Foto: QUIQUE GARCIA/Afp)

Her er listen over mestscorende fra 1. januar 2012 frem til i dag:
Disse har scoret flest mål det siste kalenderåret:

1. Lionel Messi (Barcelona/Argentina), 71 mål og 22 assist
2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portugal), 55 mål, ni assist
3. Zlatan Ibrahimovic (AC Milan/PSG/Sverige), 36 mål, 12 assist
4. Falcao (Atletico Madrid/Colombia), 41 mål, seks assist
5. Robin van Persie (Arsenal/Manchester United/Nederland), 30 mål, ni assist
6. Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04/Nederland), 31 mål, åtte assist

Kilder: Soccerassociation.com, El Mundo Deportivo

DEBATT:
Er Messi tidenes beste fotballspiller? Ta debatten i kommentarfeltet under!