FINKJEMMER ÅSTEDET: Krimteknikere finkjemmer åstedet på Skarnes. (Foto: Siw Borgen / TV 2)
FINKJEMMER ÅSTEDET: Krimteknikere finkjemmer åstedet på Skarnes. (Foto: Siw Borgen / TV 2)

Vil kartlegge kjøretøy i lokalmiljøet etter bildrap

Kripos bistår med å finkjemme åstedet og tror ulykkesbilen har skader.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet vil nå kartlegge alle bilene i lokalmiljøet etter at den 64 år gamle elgjegeren Halvor Johan Sva ble påkjørt og drept på Skarnes i Hedmark.

Politiet i Kongsvinger har mandag ettermiddag fortsatt ikke pågrepet noen for påkjørselen av 64-åringen på Skarnes lørdag morgen.

– Det er klart at når vi nå med sikkerhet kan si at dette er en påkjørsel, så vil det også være naturlig å tro at det er skader på kjøretøyet som har truffet avdøde, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl i Hedmark politidistrikt til TV 2.

Krimteknikere har mandag finkjemmet veinkanten etter spor av bilen som traff elgjegeren grytidlig lørdag morgen. 64-åringen ble påkjørt bare rundt hundre meter fra sin egen bolig på Skarnes i Odal.

LETER I LOKALMILJØET: Politiadvokat Iren Johnsen Dahl opplyser til TV 2 at det er naturlig å lete i lokalmiljøet etter bilen som kjørte på 64-åringen. (Foto: Siw Borgen / TV 2)

Sjekker biler

64-åringen ble funnet hardt skadd av sine jaktkamerater rett ved Ullernvegen nær Ullern skole klokka 8.25. Han døde kort tid etter av skadene, som ifølge obduksjonsrapporten ble forårsaket av en påkjørsel.

Mandag begynte politiet en rundspørring i området der de blant annet spør om å få se på bilene til beboerne.

– Det er klart at det vil være veldig aktuelt for oss å finne ut hvilke biler som ferdes i området og hvilke biler som har vært ute her den aktuelle morgenen, sier Dahl.

LES OGSÅ: Ingen spor etter mistenkelig dødsfall på Skarnes

Hørte hunden

Jegeren gikk fra sin bolig klokka 6.30 lørdag for å møte sine jaktkamerater. Både boligen, åstedet og møteplassen ligger like i nærheten av hverandre.

PÅKJØRT OG DREPT: Det var 64 år gamle Halvor Sva som ble påkjørt og drept på Skarnes. (Foto: Nordstrand Skytterlag)

Da han ikke møtte opp til avtalt tid, begynte jaktlaget å lete etter ham. De ble klar over hvor han lå da de hørte jakthunden hans gi lyd fra seg. Hunden ble også skadd og brakt til veterinær.

Fylkesvei 287 er asfaltert, men uten midtdeler og gatebelysning. Den tar av fra E16 og går gjennom et boligfelt med spredt villabebyggelse. (TV 2 / NTB)

PÅKJØRT OG DREPT: Politiet vil nå kartlegge alle bilene i lokalmiljøet etter at den 64 år gamle elgjegeren Halvor Johan Sva ble påkjørt og drept på Skarnes i Hedmark. Her jobber krimteknikere på åstedet. (Foto: Siw Borgen / TV 2)