obama (Foto: TV 2/(Scanpix)
obama (Foto: TV 2/(Scanpix)

Obama taper stemmer på homsestøtte

– Prester ber menighetene sine om å holde seg hjemme og ikke stemme på ham.

En av kirkene i bydelen Harlem i New York er ikke som andre kirker. Der omfavner de både de homofile og ikke minst president Obama.

Ble trakassert

I USA er det lang tradisjon for å være medlem av en menighet. Mange på gudstjenesten TV 2 deltar på er vokst opp med å tilbringe timer hver søndag med bønn og gospel.

– Seksualitet har alltid vært et stort tabu i afroamerikanske og i kirkesamfunn som omfatter fargede, sier kirkegjenger Dominique Denman til TV 2.

Pastor Vanessa Brown er lesbisk og grunnla kirken etter år med regelrett trakassering i andre kiriker. Hun forteller selv hva hun fikk høre uke etter uke i andre kirker.

«Du kan ikke være homofil og være her. Om du er det skal vi preke om det hver uke. Vi skal sitere 3. mosebok og Romerbrevet, og vi skal fordømme deg til helvete til du skjerper deg».

I de fleste afroamerikanske kirker er det vanskelig å være åpen homofil.

– Min andre mann er homofil. Han var homofil og jeg lesbisk. Hvordan kan det fungere, spør kirkegjenger Tanya Maryoung seg.

Omfavner Obama

President Obama har i valgkampen støttet homofilt ekteskap. Et kontroversielt tema i USA. Den republikanske presidentkandidaten, Mitt Romney, er imot ekteskap mellom homofile.

– Jeg er så glad og stolt over at president Obama turte å ta sjansen. Det var noe vi trengte, sier pastor Vanessa Brown.

Obamas omfavnelse av homofilt ekteskap har allerede kostet ham stemmer.

– Prester ber menighetene sine om å holde seg hjemme og ikke stemme på ham, sier kirkegjenger Damal Edmond oppgitt.