En kvinne i i 30 årene ble funnet død i en leilighet på Romsås natt til lørdag. En mann som tidligere hadde status som vitne er pågrepet. (Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix)
En kvinne i i 30 årene ble funnet død i en leilighet på Romsås natt til lørdag. En mann som tidligere hadde status som vitne er pågrepet. (Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix)

Forsvarer: – Det hele er rett og slett tragisk

Mannen som er siktet for forsettlig drap av en kvinne på Romsås i Oslo lørdag, står fast ved at våpenet gikk av ved et uhell.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til lørdag ringte en mann inn til politiet og meldte fra at hans samboer var skutt og alvorlig skadet. Han var svært oppbragt, og ifølge politiet forklarte han at de to skal ha lekt med et håndvåpen da det gikk av ved et uhell.

Ambulansepersonell som ankom stedet kunne ikke annet enn å konstatere at den 30 år gamle kvinnen var død av skadene.

Samboeren (40) ble bragt inn til politiet, og lørdag formiddag siktet påtalejuristen hos politiet i Oslo mannen for forsettlig drap.

Les også: Mann siktet for drap på samboeren

Mannens forsvarer Arild Langenes sier at mannen ikke erkjenner straffskyld, og fastholder at våpenet gikk av ved et uhell.

– Han anfører at dette var et uhell som fikk fatale følger. Å si at de lekte med våpenet, blir feil ord. Det var neppe snakk om noen lek. Men det ble tatt frem et håndvåpen som gikk av ved et uhell. Årsaken til at våpenet ble tatt frem er uvisst, sier Langenes til tv2.no.

Ifølge forsvareren var det ett skudd som gikk av. Dette skal ha truffet kvinnen i hoderegionen.

– En tragisk hendelse

– Det hele er rett og slett tragisk. De to var forlovet og skulle gifte seg til sommeren, sier Langenes.

Våpenet har mannen forklart at han fikk i en gave for noen år siden. Etter det tv2.no erfarer skal det ikke være et lovlig våpen.

Ifølge politiet hadde samboerparet drukket en del alkohol forut for hendelsen. Mannen har forklart benektet dette.

– Det har ikke vært noen krangel involvert i hendelsen. Dette var et rent uhell, sier forsvareren.

Avhøres ikke søndag

Politiet har tidligere fått meldinger om at mannen skal ha fremsatt trusler, men ifølge politiinspektør Hanne Kristin Rohde har de ikke registrert at mannen tidligere har vært involvert i tung kriminalitet.

Den døde kvinnen skal obduseres snarlig.

Etter det tv2.no forstår skal de to være etnisk norske statsborgere fra Oslo. Begge de to har adresse på Romsås senter.

Ifølge Arild Langenes skal mannen ikke avhøres videre søndag. Forsvareren var søndag formiddag på vei til arresten for å ha videre samtaler med sin klient.

Mannen er siktet for forsettlig drap. Mandag vil politiet avgjøre hvilke videre rettslige skritt de vil ta.