Alexander Tettey (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
Alexander Tettey (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)

Tettey om all ros: – Nå må folk roe seg

Alexander Tettey er ikke enig i at han var banens beste mot Arsenal.

– Min banens beste. Alex Tettey (Norwich). En fantastisk midtbaneopptreden. Stål, taklinger, stor maskin. Super, skrøt tidligere Liverpool-spiller Stan Collymore på Twitter.

– I mine øyne var Tettey Norwich' beste spiller. Han gjorde ting andre ikke kunne, sa Peter Beagrie i TV 2s Premier League-studio.

Les også: Tettey sentral da Norwich senket Arsenal

Men Alexander Tettey er ikke helt enig i at han var så god som ekspertene vil ha det.

– Nå må folk roe seg ned. Det var artig å spille mot Arsenal. Og at jeg spilte bra. Men jeg flyr ikke høyt, ler han til TV 2 Sporten.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Lagseier
Han mener det var en sterk laginnsats som førte til den noe overraskende trepoengeren på Carrow Road lørdag.

– Hele laget jobbet knallhardt i dag. Jeg er bare glad vi tok tre poeng. Vi har stått på og jobbet bra i de ukene vi har hatt fri. Jeg tror det er det som gjør at vi tar tre poeng i dag, sier den tidligere Rosenborg-spilleren.

Tettey sendte i vei skuddet som førte til vinnermålet til Norwich. Vito Mannone måtte gi retur og Grant Holt satte ballen i mål.

– Jeg skjøt hardt og han gikk på returen. Det viser hvor viktig det er å skyte, forteller han.

Bedre å skyte enn å heade
I forrige kamp mot Chelsea fikk han oppmerksomhet for sitt regelrett mislykkede forsøk på å heade ballen mot mål.

Nå konkluderer han at han er bedre til å skyte enn å heade.

– Jepp. Det sa jeg også etter kampen mot Chelsea. Det var en feilvurdering. Jeg er best når jeg bruker høyrebeinet, ler han.

Tettey har allerede funnet seg godt til rette i England etter overgangen fra franske Rennes.

– Det er to helt forskjellige land. Måten å spille på er annerledes. Jeg har alltid sagt til kameratene mine at England ville være en drømmeplass på og utenfor banen. Og nå er jeg i ferd med å finne meg til rette her. Jeg trives bedre og bedre, skryter han.

Tettey har nå startet de to siste kampene på midtbanen til Norwich, men han tar ikke for gitt at han beholder plassen i startoppstillingen når de gjester Aston Villa om en uke.

– Det er konkurranse hele veien. Derfor må jeg gjøre mitt beste når jeg får sjansen. Det er viktig at jeg viser meg frem på mitt beste i hver kamp. Så får manageren bestemme hvem som spiller, sier han.