Vegard Aanestad får dømt straffe mot seg her. (Foto: TV 2)
Vegard Aanestad får dømt straffe mot seg her. (Foto: TV 2)
SCORET TO: Kaptein Mikael Dorsin tok ansvar for Rosenborg. (Foto: Alley, Ned)
SCORET TO: Kaptein Mikael Dorsin tok ansvar for Rosenborg. (Foto: Alley, Ned)

Kontroversiell straffe hjalp RBK til tabelltopp

Vegard Aanestad klarerte ballen i egen albue da Rosenborg fikk straffen som langt på vei avgjorde kampen.

Rosenborg - Sandnes Ulf 2-0:

Lerkendal / Bergen (TV 2 Sporten):

Det virket ikke som om Rosenborg-spillerne skjønte at de kunne overta tabelltoppen i Tippeligaen med seier over Sandnes Ulf.

Første omgang var preget av lav presisjon og mange håpløse pasningsfeil.

Trønderne måtte ha hjelp for å komme seg i til topps på tabellen.

Kontroversielt straffespark
Etter at Rade Prica fikk Sean McDermott ut i full strekk, havnet returen i beina til Vegard Aanestad. På klønete vis sparket Ulf-backen ballen i egen albue. Men han ble nok nærmest sjokkert da dommer Espen Berntsen mente det kvalifiserte til straffespark.

– Dommeren sa til meg at handsen var forsetlig. Og jeg som trodde det betydde viljehands, skriver Ulf-backen på Twitter.

Les også: Deila tror på Godset-gull: – Alt ligger i våre hender

Borek Dockal tok godt vare på gavepakken og dundret ballen i mål.

– Jeg opplever den som billig. Jeg har ikke sett noen reprise. Jeg har bare sett den live, så det er vanskelig for meg å si noe. Men det overrasker ikke at Rosenborg får et billig straffe her på hjemmebane, sier Ulf-trener Asle Andersen til TV 2 Sporten.

– Ikke mye til straffe
Rosenborg-trener Jan Jönsson er enig med sin kollega.

– Det er ikke mye til straffe. Så hvis de er skuffet, så kan jeg forstå det, sier han.

Det så ut til at det kontroversielle straffemålet skulle bli avgjørende.

Men sju minutter før slutt la John Chibuike ut på et raid. Han fant Mikael Dorsin inne i feltet, og RBK-kapteinen sørget for at alle tre poengene ble værende i Trondheim.

Rosenborg klatret forbi Molde og overtok serieledelsen. Nå må Molde slå Strømsgodset i Drammen for å være tilbake på topp før neste helgs storoppgjør mot trønderne på Aker Stadion.

– Et par døgn blir vi der i hvert fall. Så får vi se på helgens resultater om vi er der etter helgen også, sier Jönsson.

Lagene:
RBK: Daniel Örlund - Jon Inge Høiland, Stefan Strandberg, Tore Reginiussen, Mikael Dorsin - Borek Dockal, Ole Selnæs, Mikkel Diskerud, Daniel Fredheim Holm - John Chibuike - Rade Prica.

Ulf: Sean McDermott - Vegard Aanestad, Edier Frejd, Avni Pepa, Bjørnar Holmvik - Anel Raskaj, Aksel Berget Skjølsvik - Fredrik Torsteinbø, Steinthor Thorsteinsson, Marius Helle - Christian Gytkjær.