Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 26 år gamle kvinnen som søndag ble bortført fra ekssamboerens hjem i Bø i Telemark, og senere funnet drept i en hytte på Notodden i ettermiddag, fryktet for sitt eget liv i månedene før hun ble drept.

Det sier Tetyana Yatel, som var en god venninne av den drepte kvinnen. Hun ble kjent med 26-åringen i 2010, men vennskapet utviklet seg da de traff hverandre igjen på Høgskolen i Telemark.

BAKGRUNN: Savnet kvinne (26) funnet død i hytte - ekssamboer har tilstått drapet

– Kom med trusler

– Hun fortalte at han ikke ville bidra med penger eller hjelpe til med barnet. Han skal også ha sagt stygge ting til henne. Ting som at du er bare en utlending som ingen vil lete etter om du blir savnet, sier Yatel til tv2.no.

Ifølge Yatel fikk 26-åringen ansvaret for sønnen på elleve måneder etter en rettsak i slutten av september.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Siktettelemark (Foto: Privat)

– Impulsiv og agressiv

Venninnen snakket med den avdøde kvinnen om situasjonen med ekssamboeren, og hun var tydelig sliten av problemene.

– Hun var sliten av å snakke om problemene, så det snakket vi ikke så mye om i helgen. Men vi snakket litt om det. Jeg har kjent han i flere år, og han er veldig impulsiv og han kan være agressiv, forteller hun og legger til:

– Vi håpet i det lengste at det skulle ende godt.

Ifølge Yatel er hun trolig den siste som har sett den drepte kvinnen i livet.

– Det var på søndag, etter at hun hadde overnattet hos meg i Bø.

Tilsto i Sverige

Mannen tilsto i avhør med svensk politi at han har drept sin tidligere samboer.

26-åringen ble funnet drept i en hytte ved Reskjemsvannet i Bø. 45-åringen skal selv ha forklart hvor kvinnen befant seg, og hun ble etter kort tid funnet.

45-åringen blir begjært utlevert fra Sverige til Norge i morgen.

Kvinnen og barnet er ifølge NTB russiske statsborgere og er bosatt i Drammen. Paret var i en barnefordelingssak. Moren hadde hovedomsorgen, mens faren hadde helgesamvær.

Da hun skulle hente gutten søndag i sitt tidligere hjem i Bø der 45-åringen fortsatt bor, ble bilen med de tre sett av vitner kjørende i rask fart vekk fra området.