Martin Andresen
Martin Andresen

Bohinen: – Andresen blir sittende igjen med Svarteper

Lars Bohinen mener flere i Vålerenga bør stå fram og ta sin del av skylden etter at Martin Andresen bekreftes ferdig som klubbens manager.

Få siste nytt på tv2.no: Se pressekonferansen direkte her fra kl. 18

Bohinen, som blant annet jobber som ekspert i TV 2 Sporten, har selv både vært spiller og sportslig administrativ leder i Vålerenga og kjenner klubben fra innsiden.

Etter nyheten om Martin Andresens avgang i Vålerenga, velger den tidligere landslagsprofilen å forsvare den avtroppende manageren. I stedet går han til angrep på apparatet rundt Andresen – et apparat Bohinen mener bør ta en langt større del av skylden for at femårsprosjektet til VIF-treneren ender med skilsmisse etter sesongen.

De som vet hvordan Vålerenga drives som klubb, skjønner at det er mange som har ansvar her.

«Andresen ferdig i VIF. Tenker at det er andre der også som har stor andel av ansvaret for at det gikk som det gikk», skriver Bohinen på sin Twitter-konto.

– Martin ingen monark
Overfor tv2.no utdyper han kritikken:

– Det er viktig å nyansere bildet av en enerådende Martin som har tatt alle beslutninger i Vålerenga. Det har han ikke, verken i form av spillersalg eller spillerkjøp. Media har feilaktig skapt et bilde av Martin som sistemann bak alle sportslige beslutninger, sier Bohinen.

– Men han har ikke vært alene som å bestemme retningsvalg og oppbygging av det sportslige apparatet. Det sitter mennesker her som har hatt tillit til alle endringene han har gjort, og som har tillatt den utstrakte pengebruken. Nå blir han sittende igjen alene med Svarteper, men de som vet hvordan Vålerenga drives som klubb, skjønner at det er mange som har ansvar her. VIF har en klubbkultur hvor man motarbeider hverandre internt. Skal du inn der og være trener, skal du forsikre deg om at du har de rette rundt seg, sier Bohinen.

Martin Andresen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Martin Andresen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Flere bør stå frem
Den tidligere englandsproffen peker på ledelsen over Andresen når han blir bedt om konkretisere kritikken. En ledelse som nå bør tre ut av skyggen og ta sin del av skylden for at trofeene har uteblitt fra hyllene på Valle.

– Kritikken min går på innsatsen til sportslig utvalg og valgene som er tatt der. Det er de som styrer klubben i det daglige. Ingen manager eller trener kan fungere med så store utskiftninger i administrasjonen. Den er jo på nær hundre prosent. Den erkjennelsen har jeg selv gjort både fra tiden i Stabæk og i Vålerenga, sier Bohinen.

– Sportslig utvalg har stått bak det meste av det som har blitt tatt av avgjørelser. De har tillatt Martin å gjøre de foranringene han har fått gjøre. I dette femårsproskjektet, når man ser alle disse utskiftningene der har endt med, er det ting som tyder på at det er flere som bør stå frem og ta ansvar og ikke la Martin ta all kritikk alene, sier Bohinen.

Martin Andresen selv bekrefter overfor TV 2 Sporten at han gir seg først etter sesongen. Bohinen tror uansett sesongen er over for Oslo-klubben.

VIF har en klubbkultur hvor man motarbeider hverandre internt.

– De har en mulighet til å redde noe av inntrykket i de resterende kampene, men når de har gjort det de har gjort, er sesongen egentlig som avskrevet å regne. Om man blir nummer fem eller nummer åtte er det få som bryr seg om nå, sier Bohinen.

– Høgmo rett mann
Per Mathias Høgmo er ett av de heteste navnene som Andresens etterfølger på Valle. Den tidligere Vålerenga-spilleren tror den avtroppende TIL-treneren er rett mann for klubben.

– Høgmo er en veldig bra fotballtrener. Han er prosessorientert og en kulturbygger i forhold til andre trenere som kun konsentrer seg om laget. Høgmo er dypere involvert i det å skape en sunn kultur også. Det trenger man i Vålerenga, en sterk trener med de rette folkene rundt seg, sier Bohinen.

Martin Andresen (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
Martin Andresen (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)