LIKER Å BLI BUNDET: Ingar Thomassen (39) tenner på å underkaste seg og la kvinnen ha fullstendig (Foto: Oslo BDSM)
LIKER Å BLI BUNDET: Ingar Thomassen (39) tenner på å underkaste seg og la kvinnen ha fullstendig (Foto: Oslo BDSM)

Ingar (39) tenner på å bli bundet fast og ydmyket

Se private bilder fra innsiden av Oslos BDSM-klubb.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av: Cathrine Eide

For mange er BDSM et ukjent uttrykk. For andre er det en livsstil de aldri kunne vært foruten.

– Jeg ville ikke levd uten BDSM, forteller Ingar Thomassen (39) som tenner på å bli bundet fast. Helt fast.

Se eksklusive bilder tatt fra innsiden av Oslo BDSM-klubb øverst i saken!

Seks år og BDSM-tilhenger

Thomassen følte allerede i en alder av seks år en dragning mot bondage, og i fjerde klasse på barneskolen forstod han at det var en seksuell preferanse. Men da han var gammel nok til å debutere, ble det på ingen måte en røff seanse. En drømmesituasjon er når jeg er bundet så godt fast at jeg er totalt hjelpeløs.

– Første gang jeg hadde sex var det normalt og kjedelig. Men da jeg noen år senere begynte å kombinere sex og binding, forstod jeg at det var BDSM jeg var ment til å drive med i livet.

39-åringens preferanser er å bli bundet og underkaste seg for en partner. På spørsmål om hvordan en drømmeseanse ser ut, trenger han ikke tenke seg om.

– En drømmesituasjon er når jeg er bundet så godt fast at jeg er totalt hjelpeløs. Så vil jeg ha en flott og sexy dame som har full kontroll over meg. Jeg vil at hun skal pirre meg til det ekstreme, og hun er ikke redd for å ta harde tak i meg. Hvis hun ydmyker meg litt i tillegg er det perfekt. Det er hun som er sjefen og jeg hengir meg fullt og helt til henne, forteller han.

– Det er ikke et mål å få utløsning

Hvor viktig er sexen i forhold til opplevelsen av å bli bundet og underkaste seg?

– Det er ikke nødvendigvis et mål å få utløsning. Det er prosessen og leken rundt det som er det viktigste. En slik seanse kan vare i alt fra noen minutter til flere timer og opplevelsen i seg selv er ofte så intens i seg selv at orgasme ikke alltid er så viktig.

Hvis du fikk valget mellom å enten ha sex eller å bli bundet resten av livet, hva ville du valgt?

– Det høres kanskje rart ut, men da ville jeg valgt BDSM.

For Thomassen er underkastelsen en nytelse, og han forbinder ikke BDSM med vold og smerte.

– Jeg tenner ikke på smerte, og har aldri opplevd et tilfelle der smerteterskelen min har blitt trampet over, forteller han.

Har flere BDSM-partnere

Thomassen er singel, men har både hatt kjærester som liker BDSM og ikke. Han forteller at han ikke kunne hatt en livspartner som ikke var likesinnet. Jeg kunne aldri hatt et sexliv der misjonærstillingen var en gjenganger.

– Det beste ville jo være om hun likte de samme tingene som meg, men hun må i det minste være villig til å eksperimentere og utforske. Jeg kunne ikke tenke meg et sexliv hvor misjonærstillingen var det eneste vi gjorde og det eneste hun ville

Til tross for å være singel har Thomassen flere lekepartnere som han treffer et par ganger i uken for å utøve BDSM med. 39-åringen er helt åpen om sitt liv som BDSM-er og er stolt av det.

– Alle mine kollegaer, venner og familie vet at jeg er en BDSM-er. Jeg opplever at folk respekterer meg mer når de vet det. Jeg holder jo detaljer for meg selv, men det gir meg en enorm frihetsfølelse av å ikke leve skjult. Man får noen morsomme slengbemerkninger innimellom, men det er noe jeg ikke ikke har noe problem med å takle, sier han.

Ekstremt rollespill

BDSM står for Bondage Discipline Dominance Submission Sadism Masochism, og det hele er en erotisk rollelek rundt makt og smerte. Det er en samtykkende aktivitet og gjøres for å oppnå seksuell tilfredsstillelse for begge parter.

BDSM (Foto: Oslo BDSM)

Noen blir tent av å underkaste seg, mens andre får tenning av å dominere. Men hvor går egentlig overgangen fra «vanlig sex» til BDSM?

Victor Erheim (29), er nestleder i Smil Norge, Norsk forening for sadomasochister og fetisjister. Erheim beskriver det som et tenningsmønster som bryter med normen av hvilke følelser seksualitet kan handle om. Smerte, ydmykelse og frustrasjon kan være positive element i en sexlek begge har glede av.

– For mange handler det som følelsen. For noen holder det å teste ut nye ting, men for andre er det en del av identiteten, og som man ikke kan leve uten. Det er vanskelig å si hvor grensen går, men enkelte seksuelle handlinger trigger mer for noen, og disse handlingene kan virke ekstreme. Men alt er for nytelsens skyld, sier han og legger til:

– Det finnes ekstremister innenfor alle felt, og det gjelder også for BDSM-miljøet. Noen mener det kan være så enkelt som knipsing, kniping, lugging og biting – noe de fleste har prøvd.

– Halve Norge har prøvd BDSM

En undersøkelse utført av C-date der 1200 nordmenn deltok, resulterte i at 3 av 10 liker SM-sex, og at flertallet av disse er kvinner. Erheim mener dette tallet kan være realistisk, men at det også kan være flere.

– Jeg tipper at rundt halvparten av den norske befolkningen liker milde former for BDSM. Jeg tror de fleste har følt det naturlig å ta tak i partnerens nakke eller hår med et godt grep under oralsex. Og BDSM kan være så ufarlig som det, sier han og legger til:

– Norge er et av verdens mest likestilte land, noe som gjør at vi kan leke litt mer med normalen enn andre. For noen handler det også om kvinnekamp, at man får lov til å være trygg på seg selv og sin egen seksualitet. Det er jo et sosialt stigma at kvinner ikke skal være dominante, men innenfor BDSM er det like vanlig at kvinnen har kontrollen som menn.

Sett på som en sykdom

For knappe to år siden stod BDSM oppført i det norske sykdoms- og diagnoseregisteret. Du ble ansett som syk hvis du drev med BDSM, noe som ikke lengre er tilfellet. Flere anser nå BDSM som en seksuell preferanse og en del av enkelte menneskers identitet. Alle kjenner noen som har et par rosa plysjhåndjern i nattbordskuffen.

– Tidligere ble en sadomasochist sett på som et naturlig voldelig vesen, med manglende empatisk evner. Det er jo absolutt ikke tilfelle, og det har blitt mye mer normalisert nå. I dag kjenner alle noen som har et par rosa plysjhåndjern i nattbordskuffen. Og etter husmorsporno som «Fifty Shades of Grey» ble et internasjonalt fenomen, har seksuell variasjon blitt mer akseptert.

Erheim mener det er en positiv utvikling, spesielt fordi det fjerner det stereotypiske synet på BDSM.

– Det finnes mange myter om BDSM. Det blir ofte problematisk fremstilt med tanke på at det ofte er ekstremister som fronter miljøet. De har ofte et utseende som står i samsvar med de uheldige stereotypiene, sier Erheim.

Bruker kodeord for å unngå vold

Å bedrive BDSM krever som enhver hobby: At man leser seg opp på aktiviteten og prøver seg frem.

– Sadomasochisme skal være en positiv opplevelse. Det er tre ord vi har fokus på: Sunn, sikker og samtykkende. Det brukes også kodeord under aktiviteten. Jeg har aldri opplevd at kodeordene ikke blir respektert og at det går fra å være smertefull nytelse til å bli vold, og i verste fall voldtekt, forteller Erheim.

Kodeordet «Rosa» betyr at man stopper det man holder på med for å starte en dialog. Man tar en pause og gjør eventuelle justeringer før aktiviteten fortsetter. Kodeordet «Rødt» betyr at man stopper all aktivitet. Da snakker man om hva som var feil, sånn at man skilles som gode venner.

– Vi er kvalmende normale

Hvorfor noen tiltrekkes av BDSM er usikkert. Vi er like kvalmende normale som alle andre.

– Det finnes mange hypoteser. Alle som opplever at de er utenfor normalen setter spørsmålstegn ved hvorfor. Det gjelder homofile, transseksuelle, aseksuelle og til og med folk som velger å være barnløse.

Sadomasochistisk sex er personlig betinget og finnes overalt i verden. Det er ikke annet som definere dem enn at de har et annerledes tenningsmønster.

– Man kan vel si vi er for det meste er like kvalmende normale som alle andre, legger han til.

Les også: Vi vil ha frekkere sexleketøy

BDSM-ere har høy IQ

Ifølge en undersøkelse utført av den amerikanske legen Gloria Glickstein Brame, viser det seg at en svært høy prosentandel av mennesker som er tilhenger av BDSM, har høy IQ, høy utdannelse og høy lønn. Noe Erheim også opplyser.

– Det har i flere sammenhenger blitt påvist at mange i BDSM-miljøer har svært god utdannelse, høyt respekterte jobber og en lønn deretter. Mange sadomasochister har også høyere IQ enn andre, sier han.

Oslo BDSM er ingen swingersklubb

Det finnes offisielle BDSM-grupper i mer enn 75 land. I Norge finner vi rundt 14 BDSM-foreninger over hele landet. En av de største interesseforeningene er Oslo BDSM, der Bjørn Birkeland er leder.

– Noen tror at klubben er en form for swingersklubb. Det er den ikke. Klubben er 100 prosent medlemsstyrt, og har derfor ingen markedsplan eller et image å ta vare på. Vi har en høy andel etablerte par, og veldig mange utøver ingen seksuell aktivitet i klubbens lokaler. Klubben kan derfor, kanskje dessverre, mane frem imaginære bilder hos folk som ikke har vært der som det ikke er grunn til å få, forteller han.

Se eksklusive bilder tatt fra innsiden av Oslo BDSM-klubb øverst i saken!