egil drillo olsen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
egil drillo olsen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)

Løpsmaskinene imponerte Drillo: – Fy flate som de jobbet!

Etter nok en videogjennomgang av Sveits-kampen får Daniel Braaten og Tarik Elyounoussi ekstra ros av landslagssjefen.

Nicosia/Larnaca (TV 2 Sporten): Drillo trakk frem Braaten også kort tid etter kampslutt mot Svetis, men ble enda mer imponert over kantspilleren da han så kampen på video lørdag.

Etter å ha analysert matchen grundigere sammen med Ola By Rise, trekker landslagssjefen frem de norske midtbanespillernes løpsvilje i Bern som noe av det mest positive.

– Vi ga Sveits for mange overgangsmuligheter først og fremst på grunn av feilvalg, men vi var så helsikes hissig på å rette opp feilene. Fy flate som de jobbet for å komme seg inn i ramma igjen! Der vil jeg spesielt berømme kantene som tok noen 40-50-metersløp hjem, sier Drillo.

Les også:Elyounoussi vil bli matchvinner mot Kypros
Les også. Syk Hauger sto over landslagstrening

Hentet inn Gashi
Han møtte de rundt 25 norske journalistene i Nicosia søndag ettermiddag foran landslagets trening, og innledet med å fortelle hvorfor han hentet inn Ardian Gashi. Helsingborg-spilleren ble foretrukket foran spillere som Christian Grindheim og Alexander Tettey i Henning Haugers sykefravær.

– Ble Gashi overrasket da dere ringte?

– Det vet jeg ikke. Det er Guttorm (Dilling) som tar seg av slikt, sier Drillo til TV 2 Sporten.

70-åringen forteller at han ikke vurderer Gashi, som ikke har spilt med flagget på brystet siden 2005, i ankerrollen der enten Henning Hauger, dersom han blir frisk, Markus Henriksen eller Magnus Wolff Eikrem går inn.

Les også: Drillo om VM-sjansene: – Sveits og Island ligger best an

Pasningssikre
Ifølge Drillo har Kypros, som mangler flere sentrale spillere, en pasningssikkerhet på rundt 80 prosent mot Norges 60, men poengterer at mange av dem er støttepasninger.

– De er individuelt gode. Vi har ikke sett den siste Kypros-kampen enda, men håper å få den mandag. De er nok litt bedre enn sist vi møtte dem. I forrige kvalifisering var de faktisk ganske uheldige, sier Drillo.

Sveits har tatt kontrollen over VM-kvalifiseringsgruppen med sju poeng, Island har seks og Norge, som var førsteseedet, fire. Landslagssjefen mener det er oppsiktsvekkende lite som skiller det antatt beste og det antatt svakeste laget i gruppen.

– Ja, og det er enkelt å forklare. Vi fikk de beste lagene fra seedingsnivå fem og seks også kan du si de to dårligste fra én og to. Det sier seg selv at vi var blant de dårligste der. Hvis vi vinner tirsdag ligger vi godt an, med uavgjort er vi med og med tap ligger vi tynt an, men vi er ikke ute da heller.

Les også: Kypros uten flere sentrale spillere mot Norge