Drillo (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Drillo (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Drillo om VM-sjansene: – Sveits og Island ligger best an

Landslagssjefen tror Ottmar Hitzfelds gruppefavoritter får det tøft i Reykjavik tirsdag.

Zürich/Larnaca (TV 2 Sporten): Etter den skuffende åpningen mot Island, var seieren hjemme mot Slovenia helt avgjørende for å holde liv i det norske VM-håpet.

Og med ett poeng på Stade de Suisse fredag kveld, er starten plutselig godkjent. Sveits leder med sju poeng, Island har seks etter seieren i Tirana, Norge fire og trioen Kypros, Slovenia og Albania tre hver.

– Akkurat nå er det Sveits og Island som har best utgangspunkt. De har begge vunnet en bortekamp. Men det er lengt frem, og jeg tror fortsatt ikke Island vinner gruppen, sier Drillo til tv2.no.

Les også: Kypros uten flere sentrale spillere mot Norge

Må vinne hjemme
70-åringen har uttalt at kun ett bortepoeng kan være nok til å sikre andreplassen i puljen dersom man vinner alle fem kampene på Ullevaal.

– VM-sjansene er vel omtrent som de var, men det blir ikke særlig lettere å møte Kypros enn Sveits. Nå er vi favoritter, og det er alltid vanskeligere. Kypros har fått inn nye folk som er gode, men hvis vi klarer å mobilisere, bør vi kunne vinne, sier Drillo.

På flyplassen i Zürich lørdag ettermiddag svarer en blid landslagssjef følgende på spørsmål om han var fornøyd med at Island slo Albania og Slovenia senket Kypros i de andre kampene i Norges gruppe fredag.

– Nei, jeg håper på uavgjort i alle andre kamper. Da blir det poeng borte. Men jeg er ikke så opptatt av de andre resultatene. Det var viktig at vi fikk med oss poeng mot Sveits, og jeg føler meg langt fra trygg på at de vinner på Island.

Les også: Drillo om Kypros-kampen: – Blir like vanskelig som mot Sveits

Vant sjansestatistikken
Drillo har sett noe av 1-1-kampen mot Sveits på video. Han mener Norge vant sjansestatistikken 7–5 eller 6–4 og at de dermed ikke hadde marginene på sin side i uavgjortkampen.

– Vi har vunnet sjansestatistikken i alle kampene så langt. Kampen hjemme mot Slovenia var absolutt godkjent, det er den siste halvdelen mot Island som har ødelagt. Men vi ser vi er på høyde med alle i gruppen og det blir små marginer som avgjør.

Sveits-sjef Ottmar Hitzfeld var forbannet på dommeren i Bern og mente det var som å spille mot 12 mann. Det er en uttalelse Drillo forstår lite av.

– Jeg er uenig. Det var en del frispark de ville ha som vi har sett er greie taklinger. Jeg syns de sutret veldig mye på dommeren. De skulle sett hvordan Brede (Hangeland) ble dratt ned på slutten. Det var nok ikke helt entydig hvem som holdt og ikke holdt.

Les også: Sveitserne rasende på dommeren
Les også: Sveits-treneren viste fingeren til dommeren