SVEITS: (Foto: FABRICE COFFRINI/Afp)
SVEITS: (Foto: FABRICE COFFRINI/Afp)

Sveitserne rasende på dommeren

Samtidig som Norge får ros i sveitsiske aviser.

– Dommeren var en katastrofe. Hver gang det var dødball så angrep de norske spillerne keeperen vår. Det gjorde de også på målet.

Foruten på dødballer så skapte ikke Norge noe som helst, sa angriperen Eren Derdiyok.

– Ble hindret
Trener Ottmar Hitzfeld var heller ikke fornøyd med fredagens dommer.

– Ikke var det corner og Diego Benaglio (keeperen) ble hindret på målet, sa Hitzfeld.

Les også:Sveits-stjerne: – Norge kom bare for å forsvare seg
Les også:Henning Berg fullroser Norge: – De viste høyt europeisk nivå

Forsvarer Steve Von Bergen sa at sveitserne hadde forberedt seg godt på dødballer. Han var ikke overrasket over at Norge gang etter gang var farlig på cornere og frispark.

– Det var ikke to tapte poeng, men ett vunnet. Vi visste at Norge var gode på dødball, men på baklengsmålet fungerte det ikke, medga Von Bergen.

– Fysisk sterke
Tages-Anzeiger skriver i en kommentar at landslagssjef Ottmar Hitzfelds raseri mot dommeren var utypisk for en trener som alltid legger vekt på å opptre korrekt.

– Dette var en kamp som utspant seg i en gnistrende atomsfære med høylytt publikum. Det var en kamp som aldri ble kjedelig, som var spennende til siste sekund, med hete følelser, mange dueller, med nordmenn som var atletiske, fysisk sterke, sta, tøffe, uredde, men som også spilte fotball med stor dyktighet, skriver avisens kommentator.

– Sveits hadde initiativet, jaktet sjanser og fikk omsider 1-0, men ledelsen varte bare to minutter. Og ett poeng til hvert lag var riktig resultat.

Les også:Henning Berg fullroser Norge: – De viste høyt europeisk nivå

Litt mindre helhjertet er rosen i Berner Zeitung.

– De spillemessig begrensede nordmennene utførte sine destruktive planer på utmerket vis. De opptrådte kaldt og spilte hensiktsmessig uten jåleri, som aldri har tilhørt deres repertoar. De var også hensynsløse i duellene, skriver avisen, som konkluderer med at uavgjort var rettferdig.

(©NTB/ TV 2)