DJOUROU: (Foto: DALE de la REY/Afp)
DJOUROU: (Foto: DALE de la REY/Afp)

Sveits-stjerne: – Norge kom bare for å forsvare seg

Arsenals Johan Djourou beskriver Norge som et lag som ikke vil spille fotball, men tror likevel Drillos gutter kan få oppleve VM i Brasil.

Bern (TV 2 Sporten): Mens de mye omtalte lagkameratene Xherdan Shaqiri og Granit Xhaka hastet forbi den norske pressen på Stade de Suisse, stoppet Johan Djourou opp for å si sin mening om 1-1-kampen.

25-åringen var i likhet med trener Ottmar Hitzfeld oppgitt over dommeren, men kanskje enda mer over motstanderen.

– Norge kom bare for å forsvare seg. De spilte på cornere, frispark og lange innkast, men for å være rettferdig må jeg si de hadde sjansen til å avgjøre mot slutten. De skapte trøbbel for oss på cornerne, men bortsett fra det skapte de ikke mer enn oss, sier Djourou til TV 2 Sporten.

Skuffet
Arsenal-spilleren mener corneren Brede Hangeland utliknet på aldri skulle vært dømt.

– Derfor er dette vanskelig å svelge, sier Djourou og ser ned i bakken.

– Var det norske laget slik dere forventet?

– Vi visste de ville satse på faste situasjoner. Vi visste de ikke er et lag som vil spille så mye fotball, men være direkte i stilen, og det var de.

– Du mener Norge er et defensivt lag?

– Ja, det er de. De prøvde å få med seg ett poeng, og det klarte de. Vi må respektere at de ønsker å spille slik hvis de mener det er det beste for dem.

Tror på norsk VM-tur
Sveits leder VM-kvalifiseringsgruppen med sju poeng etter tre kamper, mens Norge nå har plukket fire siden det skuffende tapet på Island. Djourou tror sveitserne når sitt første mesterskap siden VM i Sør-Afrika, men selv om han ikke er imponert over Norges spillestil, tror han Drillos gutter kan slå følge til Brasil om to år.

– Norge har kvalitetene til å komme videre. De er et vanskelig lag å spille mot og ga oss trøbbel med måten de spilte på.

Ottmar Hitzfeld mente de norske spillerne sperret keeper Diego Benaglio på dødballene fredag kveld. Ni minutter før slutt sørget nettopp en corner for 1-1-målet da John Arne Riise fant Brede Hangelands hode.

– Jeg la corneren der han ville ha den. Det var et gjennomtenkt trekk, og det er godt når det fungerer, sier Riise.

– Det var deilig å vise at vi kan spille bra fotball. Avslutningen mot Slovenia ga oss et løft, og nå har vi vist at vi kan når vi må. Det er godt å vite, sier backen til TV 2 Sporten.