Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dopingmistenkte Lance Armstrong er fratatt alle sine sju Tour de France-seirer av det amerikanske antidopingbyrået (USADA).

USADA har imidlertid ikke jurisdiksjon til å gjøre dette offisielt og avventer hva det internasjonale sykkelforbundet (UCI) vil foreta seg.

Les også:Hushovd tror han vil bryte kontakten med Lance

– Sykkelsporten var svertet
Nå tar Tour-sjef Christian Prudhomme bladet fra munnen og sier sin mening. Den mektige franskmannen mener det ikke bør stå noen Tour-vinnere i historiebøkene mellom 1999 og 2005, årene Armstrong opprinnelig vant.

– De sju Tour-titlene som er fratatt Lance Armstrong bør ikke gis til noen andre ryttere. Årsaken er fordi sykkelsporten på den tiden var svertet av mye doping, sier han til Reuters.

– Når man leser USADA-rapporten kan man ikke ignorere det som står. Den forteller om en æra og et system som er svertet til evig tid. Den beste løsningen er å si at det ikke bør være noen Tour-vinnere i den perioden, forteller Prudhomme.

Han mener likevel sykkelsporten er langt renere nå.

– Det var på den tiden at kampen mot doping virkelig ble bygget og tok store steg. Sykkelsporten er annerledes i dag.

Les også: – Armstrong kan ikke lenger være frontfigur for Livestrong

UCI vil svare snart
UCI har tre uker på seg til å svare på USADAs rapport. Det er forventet at en avgjørelse vil falle i slutten av måneden.

– Vi skal undersøke all informasjonen vi har fått, for å undersøke hvorvidt vi skal anke eller anerkjenne, het det i en UCI-uttalelse tidligere i uken.

Hvis Tour-arrangørene velger å ikke gi de sju Tour-seirene til andre ryttere, så vil det markere et markant skille i hvordan de har håndtert lignende problemer.

Etter at Floyd Landis mistet sin Tour-seier i 2006 ble den gule trøyen gitt videre til andremann Oscar Pereiro. Og da Alberto Contador ble fratatt sin Tour-seier fra 2010, gikk den videre til Andy Schleck.

Prudhommes uttalelse kommer i kjølvannet av den svært omfattende rapporten i dopingsaken mot Armstrong, som ble sluppet til offentligheten onsdag kveld.

Rapporten er knusende i sin dom over US Postals systematiske og omfattende dopingmisbruk, og konkluderer med at laget «hadde det mest sofistikerte, profesjonaliserte og suksessfulle dopingprogrammet som sporten noensinne har sett».

Les også: Kaggestad: – Troverdigheten hans er helt borte
Les også:– Armstrong kan ha vært dopet i 2009
Les også: – Armstrong kunne beholdt fem Tour-seirer