Her får du en Touareg få andre i Norge har maken til - og du kan glede deg over at veldig mye av verditapet nå er tatt. Faksimile fra www.finn.no.
Her får du en Touareg få andre i Norge har maken til - og du kan glede deg over at veldig mye av verditapet nå er tatt. Faksimile fra www.finn.no.

VW Touareg V8: Har tapt seg over en million kroner

Og her er det seriøse krefter under panseret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da VW kastet seg på SUV-bølgen med Touareg var det mange som måpet. En Passat på stylter, mente kritiske røster.

Men Touareg er mye mer enn det. Faktisk snakker vi om en av de mer kapable terrengbilene i klassen.

Bilen vi har funnet på bruktbilmarkedet er dessuten drevet av en formidabel og sjelden kraftpakke. Under panseret på 2004-modellen finner vi nemlig en V8-er på hyggelige 320 hk!

Enda hyggeligere for de som ønsker seg en slik bil, er det at verditapet på ni år beløper seg til over 1 million kroner. Nå koster den nøyaktig 300.000 kroner.

LES OGSÅ: Verditap: 150.000 kroner i året

Daff motorisering

Om det blir tåpelig å rette kritikk mot Touareg for terrengegenskapene, kan det med rette påstås at de fleste modellene har heller slapp motorisering.

Den mest vanlige varianten i Norge er 2,5 TDI-varianten med 174 hk. Det gir ikke akselerasjon som flytter hårfestet akkurat. Heller ikke 3,2-liters bensinmotoren på 220 hk er noen rakett.

Men noen smågale VW-sjefer fikk i tillegg gjennomslag for å presse en 4,2-liters V8-er over forakslingen - og DA ble det straks mer futt.

Det er en slik vi har funnet til salgs - med akseptable 146.000 km på tellerverket.

LES OGSÅ: VW Touareg V10: Unik versting-SUV på billigsalg

2 liter på mila

0-100 km/t er fremdeles 8 sekunder - men det er en vesentlig forbedring sammenlignet med de 12,4 sekundene 2,5 TDI-en bruker.

Men alt har sin pris - dessverre. For selv om bilen nå koster en fjerdedel av det den gjorde ny, finnes det også noe som heter bensinutgifter. Og det er en betydelig kostnad med denne bilen.

Halvannen liter ved blandet kjøring er de offisielle tallene - nå som det nærmer seg vinter kan du ganske sikkert legge på litt ekstra.

Og i tilfelle du lurte, ved bykjøring går det fort to liter på mila ...

Mer interesset i brukt Volvo XC90? Les mer om den i vår bruktbilguide her:

God historikk

Bilen vi har funnet er USA-import. Det trenger ikke nødvendigvis å være negativt, men det er greit å sjekke at navigasjon og radio fungerer som det skal.

Selger skriver også at bilen er svært godt holdt - med jevnlige servicer. Blant annet er det skiftet olje og filter hvert år.

Registerreim er også skiftet hos merkeverksted.

Under panseret på denne VW Touaregen befinner det seg en V8-motor på 320 hk. Det gir skikkelig trøkk - og skikkelig forbruk ...

Klikk her for å se hele annonsen

Fjellgeit

Den annonserte bilen har en populær fargekombinasjon, med sort metallic og beige interiør. I tillegg er det viktig utstyr som luftfjæring, skinn, navigasjon og hengerfeste. Med V8-motoren kan den forøvrig trekke 3,5 tonn!

Touareg er en sikker og romslig bil - med bagasjerom på 550 liter og seks airbager.

- Dette er en SUV som ikke bare later som den kan kjøre i terrenget. Den fikser det faktisk med bravur! Med justerbart understell klatrer den fram som en fjellgeit. Men husk også at luftfjæring koster mye å reparere den dagen det ryker.

- Ellers er Touareg en bra bil med tanke på feilstatistikken, så det viktigste er å sjekke at historikken er god, mener Brooms bilekspert, Benny Christensen.

Se flere bilder av Touareg her:

Les mer om Touareg i vår bruktbilguide her: