SkeiGrande (Foto: TV 2)
SkeiGrande (Foto: TV 2)

Skei Grande vil sette Venstre-farge på en borgerlig regjering

Venstreleder Trine Skei Grande innrømmer at det er tungt å drive politikk i skyggen av de store.

Likevel har hun som mål at Venstre ved en regjeringsskifte neste år skal gjøre en ny borgerlig regjering både varme, grønnere og mer liberalt.

Denne helgen er hun gjest i “Kristiansen&Strand” på TV2 Nyhetskanalen.

– Ønsker tyngde i forhandlinger

– Vi ønsker helst en Høyre/KrF/Venstre-regjering. Det viktigste er imidlertid at velgerne gir oss mest mulig forhandlingsmakt og kan gå inn i regjeringssamtalene med størst mulig tyngde. Det er klart vi ønsker størst mulig innflytelse over et eventuelt regjeringsskifte, sier Skei Grande.

– Derfor er min jobb fram mot valget å tydeliggjøre forskjellene overfor de blå-blå og gi velgerne en mulighet til å se at Venstre er viktig for å gjøre en borgerlig regjering varmere og grønnere, sier Venstre-lederen.

LES OGSÅ: Skei Grande: – Vi går mot en ettpartistat

Hun registrerer at partiet kjernesaker med samferdsel rettet mot kollektive løsninger, asylpolitikk, fattigdomsproblematikken og miljø- og skolespørsmål ikke står øverst på Høyre prioriteringsliste. Derfor mener hun at det er viktig å løfte fram disse sakene i debatten óg ved forhandlingsbordet med de andre borgerlige partiene.

– Jensen må moderere seg

Venstre-lederen mener at klimaforliket har vist at det faktisk er lettere å bli enige med Fremskrittspartiet enn den rød-grønne regjeringen i miljøspørsmål. Men legger man partiprogrammet til Venstre og Fremskrittspartiet ved siden av hverandre, er de synlige forskjellene store.

LES OGSÅ: Her er Trines 20 krav til en ny regjering

Derfor tror hun ikke på muligheten til at hun skal sitte i samme regjering som Siv Jensen. Hvis det skal bli mulig må nok Jensen moderere seg på mange vesentlige politiske spørsmål.

– Jeg tror absolutt at Siv Jensen i valgkampen vil kjempe for Fremskrittspartiets fanesaker. Jeg vil kjempe for mine. Så er det opptil velgerne å bestemme hvem som skal sette mest farge på en kommende borgerlig regjering. Vårt mål er at det skal bli et regjeringsskifte og vi har et sterkt ønske om å sette farge på den politikken den regjeringen skal føre, sier Skei Grande.

SE “KRISTIANSEN&STRAND” PÅ TV2 NYHETSKANALEN FREDAG KL. 18 OG LØRDAG OG SØNDAG KL. 12.30 OG KL. 16.30.