I en artikkel i Aftenposten 18. september ga SpU-leder Sandra Borch uttrykk for at hun mente at nestleder Ola Borten Moe vil være en sterk kandidat til å overta når Navarsete en dag gir seg som partileder. Samme dag som artikkelen sto på trykk, deltok både Navarsete og Borch på et seminar.

Deltakere på seminaret opplyser til VG Nett at Navarsete holdt et innlegg fra scenen, der hun understreket hvor viktig det er at ungdom får utfolde seg demokratisk. Deretter gikk Navarsete resolutt ned til Borch som sto sammen med en gruppe nyinnmeldte ungdommer. De gledet seg til å hilse på partilederen. Men det var ingen hilsen Navarsete skulle overbringe.

LES OGSÅ: – Skjelt ut av Navarsete

I et brev som sentralstyret i ungdomspartiet har sendt til toppledelsen, heter det at «partilederen var tydelig sint grunnet dette oppslaget og konfronterte Sandra i salen hvor det var 200 mennesker til stede».

Utskjellingen varte i flere minutter, ifølge VG, og Navarsete ble av vitner beskrevet som «tydelig forbannet».

LES OGSÅ: Flere ekstreme islamister tar jegerkurs i Norge

– Hvis dere ikke samarbeider åpent med oss, så er det vanskelig å la dere få være med i politiske prosesser fremover, skal Navarsete ha sagt. Deretter skal hun fysisk ha blitt dratt ut av diskusjonen, mens ungdommene ble stående målløse igjen.

LES OGSÅ: Britiske elitesoldater pågrepet for drap i Afghanistan

(©NTB)