Lance
Lance
Lance Armstrong (Foto: MARTIN BUREAU/AFP)
Lance Armstrong (Foto: MARTIN BUREAU/AFP)

Kristoff om Lance-rapporten: – Det er helt sinnssykt

Men Alexander Kristoff mener man fortsatt ikke kan stole på at sykkelsporten er hundre prosent ren.

Se Sportslunsj i videovinduet over!

Onsdag kveld smalt nyheten om at seks tidligere lagkamerater av Lance Armstrong er ilagt dopingstraff etter at de avla vitneforklaringer i saken mot amerikaneren.

Den 1000 sider store rapporten er nå sluppet på Internett. Der kommer det frem svært grove avsløringer om den utstrakte dopingkonspirasjonen til Armstrong og hans US Postal-lag.

Les hele rapporten her (ekstern lenke!)

Armstrong-saken ble diskuteret i dagens sportslunsj. Alexander Kristoff er blant dem som reagerer sterkt på opplysningene som er kommet frem.

– Det virker jo helt sykt det som har foregått. Jeg håper og tror at det er bedre nå. Det virker helt sinnssykt at et helt lag kan holde på slik US Postal har gjort, sier Kristoff.

– Det virker som om det har vært et vanvittig opplegg i US Postal. Det er vanskelig å tro at andre lag har holdt på på samme måten, men sannsynligheten for at flere lag hadde et dopingprogram er stor, sier Lars Petter Nordhaug.

LES: Leipheimer: – Derfor dopet jeg meg
LES: Armstrong betalte over fem millioner kroner til dopinglege

Science fiction
Atle Kvålsvoll sammenligner de siste Lance-opplysningene med en science fiction-film.

– Det er helt vanvittig. De har tydeligvis vært flinke til å holde dette i sin indre krets. Det er helt uvirkelig, sier Kvålsvoll.

Han mener sykkelsporten må kvitte seg med trenere og ledere som tidligere har hatt befatning med doping.

– Det er der man må se konsekvensene. Det er en del av dem som har ledende posisjoner i dag som jukset seg til det de har av resultater. Det er viktig at de blir tatt ut av sporten, sier Kvålsvoll.

– En annen tid
Kristoff tror dagens felt er mye renere enn for ti år siden, men han påpeker at det fortsatt finnes svarte får.

– Jeg føler at det er en annen tid nå, men det skjer jo fortsatt at folk blir tatt for doping, sier Kristoff.

– Hvordan kan vi stole på at det er rent?

– Man kan ikke stole på det. En franskmann ble jo nettopp tatt. Jeg tror det er renere, men hundre prosent rent er det ikke ennå, sier Kristoff.

LES: Avsløringer i Armstrong-rapporten: – Vi gravde ned dop i skogen og sang om EPO
LES: Kaggestad om Armstrong-avsløringene: – Troverdigheten hans er helt borte

Lance Armstrong nekter for at han har dopet seg, til tross for de sterke bevisene USADA sitter på. Amerikaneren tvitret senest onsdag kveld at han var uanfektet av USADA-rapporten.

– Det sier litt om ham at han fortsetter å nekte på den måten han gjør, sier Nordhaug.

Kristoff har tidligere flagget sitt sterke anti-doping-standpunkt. I sommer var han kritisk til at Erik Tysse fikk delta for Norge i OL.

– Jeg fikk mange reaksjoner, og de fleste var positive. Jeg har ikke noe imot Tysse som person, men man må forholde seg til en dom. Han er blitt dømt for doping. Selv om han har sonet dommen sin, så synes jeg det er litt rart at det blir lagt til rette for tidligere dopingsyndere, sier Kristoff.