Lance Armstrong (Foto: NATHALIE MAGNIEZ/Afp)
Lance Armstrong (Foto: NATHALIE MAGNIEZ/Afp)

Hevder USADA får hjelp fra tobakksbransjen til å sverte Armstrong

Lance Armstrong-advokat Timothy Herman fortsetter å angripe USADA.

For knapt to måneder siden valgte Lance Armstrong å gi opp kampen mot dopinganklagene. Armstrong ble utestengt fra alle konkurranser på livstid, i tillegg til at han mistet sine sju Tour de France-titler.

Armstrong kjempet for sin uskyld med nebb og klør. Han saksøkte blant annet USAs antidopingbyrå (USADA), som han mente brøt med hans rett til å få en rettferdig rettssak. Armstrong mente også at byrået manglet domsmyndighet i hans tilfelle.

Sam Sparks, distriktsdommer i Texas, avviste søksmålet. For å unngå full offentlig skittentøysvask valgte Armstrong å gi opp.

LES: Armstrong gir opp kampen mot dopinganklagene
LES: – Hvor mange titler har Ullrich nå?

I ettertid har det kommet frem at USADA likevel ønsker å legge frem alle bevisene i saken. Først og fremst skal USADA komme med en begrunnet forklaring til alle involverte parter (Armstrong, WADA og UCI) på skrittene de har tatt.

UCI har tidligere gitt uttrykk for at de ikke ønsker å kommentere Armstrong-saken ytterligere før USADA kommer med nettopp denne forklaringen. Sykkeljournalisten David Walsh hevder å vite at UCI vil motta en redegjørelse fra USADA i dag.

Armstrong-advokat Herman mener at USADA slett ikke er pålagt å komme med en begrunnet forklaring til UCI. I et brev til USADA-advokat William Bock går Herman langt i å antyde at USADA har fabrikert bevis i Armstrong-saken.

Herman skriver at USADA-rapporten «er skrevet av USADA med betydelig assistanse fra en advokat som jobber med de store tobakk-selskapene, samtidig som Lance Armstrong er en av de fremste anti-tobakk forkjemperne. USADA kan sminke en gris, men det er fortsatt en gris», skriver Herman ifølge sykkelnettstedet cyclingnews.