Per Mathias Høgmo
Per Mathias Høgmo

Både VIF og NFF har kontaktet Høgmo om trenerjobb

Etter det TV 2 erfarer er det landslagsjobben som frister den avtroppende Tromsø-treneren mest.

Tromsøs avtroppende trener Per-Mathias Høgmo står høyt i kurs i norsk fotball om dagen, og er etter det TV 2 erfarer blitt kontaktet av både Vålerenga og fotballforbundet om en mulig fremtidig trenerjobb.

– Jeg har helt andre fokus for tiden, sier Høgmo.

Les også: Høgmo slutter etter sesongen

Men TV 2 vet at Vålerenga har tatt kontakt med ham. Situasjonen rundt Martin Andresen er uavklart, og klubbledelsen er kledelig ullen i svarene.

– Det er jo ut sesongen, så skal vi ta en evaluering. Vi forskutterer ikke noen avgjørelse på noen som helst måte, sier Håvard Lunde, som er leder i Vålerengas sportslige utvalg.

Les også: Sandnes har sagt opp som Tromsø-direktør

Tror landslaget frister
Men Vålerenga kan få konkurranse om Høgmo. TV 2 vet at fotballforbundet har vært i kontakt med Høgmo om å overta landslaget når Drillo gir seg.

Høgmo selv har tidligere sagt at han kan kombinere de planlagte doktorgradsstudiene med en trenerjobb dersom det riktige tilbudet dukker opp.

Henning Berg tror Høgmo står høyt på forbundets liste når de skal finne Drillos arvtaker.

– Der hvor Per-Mathias er nå tror jeg det hadde passet best. Han har hatt suksess tidligere med damelandslaget. Han vet hvordan det er å jobbe som landslagstrener. Det å si nei til en landslagstrenerjobb tror jeg ikke han gjør hvis han får tilbudet, sier Berg.

Møtte Semb
Toppfotballsjef Nils Johan Semb var i Tromsø i to dager i forbindelse med cupsemifinalen mot Molde, og hadde da samtaler med Høgmo.

Les også: «Kobraen» og Årst sendte Tromsø til cupfinalen

Det er også planlagt at de to skal møtes igjen etter landslagspausen, og etter det TV 2 erfarer er det landslagsjobben som frister mest for Tromsø-treneren.