king (Foto: Scanpix)
king (Foto: Scanpix)

Sir Alex til King etter Norge-debuten: – Well done, son!

Manchester United-unggutten mener han er i sitt livs form foran kampene mot Sveits og Kypros.

Hotel Bristol (TV 2 Sporten): 20-åringen viste seg for første gang frem for et samlet Fotball-Norge med friske innhopp mot Island og Slovenia.

Det fikk også Manchester United-manager Sir Alex Ferguson med seg.

– Well done, son! var meldingen fra sjefen selv til King da han var tilbake på treningsfeltet i England.

– Jeg forventet ikke å høre noe, men så klart det er hyggelig å høre det fra en legende og en fantastisk trener. Han er den største, spør du meg. Men det er ikke slik man er inne på A-laget etter å ha spilt godt i 45 minutter for Norge, sier King til TV 2 Sporten.

TV 2 Play: Se intervju med King

Føler seg klar
Oslo-gutten var med i troppen da United avanserte i ligacupen for to uker siden, og har gitt seg selv frist frem til jul med å spille seg inn i Premier League-troppen.

– Jeg har aldri hatt en periode hvor jeg har trent så bra over såpass lang tid som nå, og jeg har nok heller aldri vært bedre i løpet av min karriere. Eller kanskje da jeg var 14-15 år, men det teller vel ikke, sier King, og smiler.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

665571

Han er én av tre kandidater til spissplassen som nå står åpen etter at Moa mandag måtte melde forfall med ryggsmerter.

– Det er et stort tap for Norge, men nå er det opp til oss andre. Jeg føler meg klar og håper å få spille, men er fortsatt 20 år og stresser ikke. Dette er bare min andre samling. Jeg forventer ingenting, sier King.

Imponerte mot Southampton
– Mener du det er åpent mellom deg, Braaten og Søderlund om spissplassen?

– Braaten spilte fantastisk mot Slovenia, men jeg vet ikke hva sjefen velger å gjøre. Jeg vil nok si det er ganske åpent, og tror mye handler om treningene de neste dagene, svarer unggutten som onsdag formiddag trener med landslaget på Ullevaal før avreise til Sveits.

– Vi er godt besatt på topp. Det er ikke gunstig at ingen av dem har bøttet inn mål i det siste, men Søderlund, King og Braaten er alle typer som kan fungere bra i 4-5-1, er Drillos dom.

Så sent som mandag kveld imponerte King med to målgivende pasninger for Manchester Uniteds U21-lag mot Southampton.

– Det var en tøff kamp og god matching for meg foran denne samlingen. Jeg vil tippe alle elleve som startet for oss ville gått rett inn på hvilket som helst lag i Tippeligaen. De som sier det ikke holder å spille i reserveligaen, har ikke sett noen kamper der, melder King.