Bjørn Helge Riise (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Bjørn Helge Riise (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
rii (Foto: Scanpix)
rii (Foto: Scanpix)

Lillebror Riise med forfall mot Sveits og Kypros

Sliter med belastningsskade i låret.

Lillestrøm/Hotel Bristol (TV 2 Sporten): Bjørn Helge Riise fikk seg en smell på LSK-trening fredag og måtte stå over bortekampen mot Sogndal.

Tirsdag ettermiddag ble det sådd tvil om Riise ville bli klar til de kommende landskampene mot Sveits og Kypros.

Seinere på kvelden kom bekreftelsen på at det vil han ikke.

– Bjørn Helge Riise har en belastningsskade i låret, og er ikke aktuell for VM-kvalifiseringskampene mot Sveits 12. oktober eller Kypros 16. oktober. Det ble klart etter en legeundersøkelse tirsdag kveld, skriver NFF i en pressemelding.

Riise trente rolig da landslaget var samlet i sur høstvind i nettopp Lillestrøm tirsdag, men fortalte da at han ikke kjente noe til skaden.

– Jeg tror jeg blir klar mot Sveits. Det har vært litt stivt på baksiden av låret, og søndag turte jeg ikke ta noen sjanser med min skadebakgrunn. Planen var å være litt klokere denne gang, sa Riise til TV 2 Sporten og smilte.

Trener for fullt onsdag
29-åringen, som ankom treningsfeltet i rød topplue tirsdag, jogget rolig lørdag, søndag og hadde fri mandag. På landslagets første trening foran møtene med Sveits og Kypros var Riise med på en firkantøvelse og slo noen pasninger med fysioterapeut Roar Robinson før han iset ned og tuslet i bussen.

– Planen er å trene for fullt onsdag, så får vi se, sa Riise.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

665569

– Usikker
Landslagslege Thor Einar Andersen var et lite hakk mer tilbakeholden når det gjaldt Sveits-kampen for spilleren som var tilbake i troppen og startet mot Island 7. september.

– Han er fortsatt noe plaget med en overbelastning på baksiden av låret, men er i bedring. Vi får se om det bedrer seg raskt nok til at han er klar fredag, sa Andersen til TV 2 Sporten.

– Det lugger litt på baksiden av låret hans, og med så mye løping han skal gjennom i en kamp med høyt tempo, ønsker vi ikke å ta noen sjanser, sa landslagslegen.