Igor og Elvis i Norske Talenter (Foto: TV 2)
Igor og Elvis i Norske Talenter (Foto: TV 2)

Bosniske visesangere frykter «Talenter»-avslag

Se Igor og Elvis i et noe snodig videointervju.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Igor Dunderovic (32) og Elvis Medic (33) ga «Norske Talenter»-dommer Mia Gundersen latterkrampe da de fremførte sin egenskrevne engangsvise på audition.

Fredag kveld er det klart for en ny fase i programmet, der dommerne skal velge ut talentene som får opptre i finalesendingene. De to sangerne, som opprinnelig kommer fra Bosnia, tror de kan vente seg en dårlig nyhet.

– Vi har forberedt oss på avslag, sier Igor, samtidig som Elvis drar frem den venstre armen.

Den er full av svarte, tjukke tusjkryss som skal illustrere alle avslagene han har fått i løpet av livet.

– Det første avslaget var på en asylsøknad fra UDI. Så kom det avslag fra sosialkontoret, så kom det fra trygdekontoret. Så kom Marianne, så Hege. Så andre forsøk på UDI. Til slutt kommer NAV, og så er det noen ledige plasser reservert til «Norske Talenter», forklarer han i videoen du kan se ovenfor.

Fra asylmottak til «Norske Talenter»

Duoen forteller til tv2.no at de har holdt på med musikk minst like lenge som de har mottatt avslag.

– Vi har vært talenter siden vi var 13 år gamle, men da bodde vi på asylmottak. Etter at vi kom ut av asylmottak måtte vi lære oss norsk. Da vi hadde lært oss norsk, måtte vi bli en del av det norske samfunnet. Da vi ble 31 år skjønte vi at vi skulle gjort dette da vi var 13. Men bedre sent enn aldri, forteller Igor.

Igor og Elvis har tidligere forsøkt å lage hits for radio. Det førte ikke akkurat til noen A-listing på P3.

– Ingen vi høre sangene våre mer enn et par ganger. Men de funker veldig bra her og nå. Så vi fant ut at vi er veldig gode til å lage viser for anledningen, mener de.

Se hele intervjuet med de to skøyerne øverst i artikkelen!

Kommer fra bås 9A og 9B

Å være fra Bosnia er ikke alltid lett. Ett problem Igor og Elvis stadig støter på, er at folk prøver å stigmatisere dem.

– Folk vil gjerne sette oss i bås, og Mia ville sette oss i bås med en gang vi kom. Men vi kommer allerede fra en bås. Vi kommer fra bås 9A som er rett ved siden av bås 9B.

Til tross for båssetting, forteller musikerne at de er store fans av dommerne. At de er strenge er ikke noe de to tenker på.

– Vi vet at de bare later som. De er bare kjempekoselige. Jeg syntes Adil er koseligst. Selv om Alex prøver seg med gliset sitt, så er Adil en gullgutt.

Se Igor og Elvis' første audition om igjen her:

Du kan se hvordan det går med Igor og Elvis fredag klokken 20.00 på TV 2. Les alt om dommere og deltakere på tv2.no/talenter.