BOKAKTUELL: Dronning Sonjas biografi
BOKAKTUELL: Dronning Sonjas biografi

Dronning Sonjas biografi kommer denne uken

– Jeg ser med spenning og glede fram til lanseingen

Denne uken kommer dronning Sonjas biografi fra Gyldendal forlag. Boken er skrevet av Ingar Sletten Kolloen.

Les også:Kronprins Haakon på kino med barna - måtte stå i billettkø

Spent

– Jeg ser med spenning og glede fram til lanseringen av den nye autoriserte biografien om dronning Sonja denne uken. Sonja har selv valgt Kolloen som sin biograf etter å lest hans biografier om Hamsun og om Snåsamannen, sier kongehusekspert Kjell Arne Totland.

– Jeg vet de to har hatt et tett samarbeid over lang tid. Kolloen har blant annet fulgt henne på reiser i inn-og utland. Blant annet om bord i K/S Norge, og det skal bli veldig interessant å se resultatet av dette samarbeidet, sier Totland som selv har fulgt kongefamilien i flere årtier.

Ikke sjokkavsløringer

Mens det i Sverige de seneste årene har vært en rekke skandaler tilknyttet de kongelige forventer ikke Totland at det samme vil skje her hjemme.

Dronningen_hd_image
Dronningen_hd_image
– Jeg venter meg kanskje ikke de helt store nyhetene, men Sonjas egne betraktninger rundt viktige epoker og hendelser i hennes liv. Jeg syntes Sonja var usedvanlig åpen om seg selv og sitt liv allerede i boka «Sonja - Norges kronprinsesse» i 1983, og har derfor store forhåpninger til den nye biografien, forteller Totland.

Mange kongebøker

– Vi har i årenes løp hatt flotte og verdifulle , autoriserte biografier om våre kongelige. Biografiene om kong Haakon, kong Olav og nå sist, kong Harald, står som bautaer. Det har også vært flotte biografier om kronprinsesse Martha og prinsesse Astrid.

– Jeg vil også gjerne nevne spesielt Lars Gulbrandsens biografi om nylig avdøde prinsesse Ragbhild "Mitt liv som kongsdatter". Det er en virkelig perle av en bok, som nå igjen er å få kjøpt, avslutter Totland.