Svett
Svett

Naken Nannskog fikk kjenne på keepers svette pung

– Det var ikke så trivelig, humrer svensken.

Samhold og fellesskap er viktig for et fotballag. Ofte ønskes nye spillere velkommen med terroriserende teambuilding. En del av innvielsesritualene er av den svært barnslige typen. Daniel Nannskog forteller at han løp med en naken Iven Austbø på ryggen.

– Jeg var med. Man skulle kle seg helt naken. Vi hadde en stafett der vi måtte bære på en naken lagkamerat. Man fikk altså en svett pung på ryggen. Det var ikke så trivelig, sier Nannskog.

– Hvem hadde du på ryggen?

– Jeg lurer på om det ikke var Iven Austbø. Han hadde en riktig så svett pung. Det var forferdelig, men likevel gøy. Det er veldig umodent, men vi fotballspillere er umodne, sier Nannskog.

Hør hele historien i videovinduet øverst!

Også Freddy dos Santos husker

– I Molde var det ikke noe sånt. Der var alle stort sett hyggelige. I Vålerenga er det litt vanskeligere. Det skjedde gjerne på treningsleir, sier dos Santos.

Han røper at Veigar Pall Gunnarsson leverte til laud på årets treningsleir.

Også i utlandet er det vanlig med pinlige innvielsesritualer. Swanseas Ki Sung-Yueng vartet opp med en koreansk sviske før årets sesong. I Chelsea må ungguttene danse for a-lagsspillerne hvert eneste år.

Selv om det stort sett er uskyldig moro, er det ikke alle fotballspillere som liker å legge hodet på blokken. En av dem som ikke synes noe om innvielsesritualene i Stabæk var Petter Furuseth. Han så på ritualene som nedverdigende steinaldertendenser.