Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere Vågå-ordføreren Rune Øygard er tiltalt for overgrep mot den nå 16 år gamle jenta.

Bistandsadvokat Nina Bråthen Hjortdal frykter det skal bli altfor tøft for jenta når hun skal vitne mot Øygard for åpne dører tirsdag.

LES OGSÅ: Politiet gjorde ulovlige opptak i Øygard-saken

– Traumatisert

16-åringen vil i vitneboksen fortelle at hun har blitt utsatt for flere titalls overgrep av den tidligere Vågå-ordføreren.

Bråthen Hjortdal sier det blir tøft for jenta å møte i retten for å fortelle sin historie.

– Det har også vært belastende for henne å vente på å forklare seg – men jeg tror det blir veldig godt å komme i gang, sier hun til TV 2.

Jenta ble vurdert av en psykolog på Statens Barnehus – og TV 2 kjenner til konklusjonen. Psykologen har kommet frem til at hun er påført en posttraumatisk stresslidelse på grunn av overgrep.

– Det er klart hun er preget av det som har skjedd, og hvilken diagnose som er stilt vil komme frem under bevisføringen, sier Bråthen Hjortdal.

LES OGSÅ: Jentas eks-lærere vitner mot henne i Øygard-saken

LES OGSÅ: VG: Jente hevder Vågå-ordfører skjenket henne

Frykter et tøft kjør

Bistandsadvokaten sier jenta håper hun klarer å forklare seg for åpne dører med Øygard til stedet.

FRYKTER HARDKJØR: Bistandsadvokat Nina Bråthen Hjortdal frykter det skal bli altfor tøft for jenta når hun skal vitne mot Rune Øygard for åpne dører tirsdag. (Foto: TV 2)

– Men hvordan dette vil arte seg vil morgendagen vise. Og det er klart vi først og fremst må ta hensyn til jenta, og at saken skal opplyses, sier hun.

Hjortdal Bråthen frykter et tøft kjør mot jenta i retten.

– Han står for veldig mye av vitneførselen. Mange av vitnene fremstår som vitner som skal sverte min klient. Han har mange karaktervitner som skal fortelle hvem han er. Det er litt skjevt, avslutter hun.

LES OGSÅ: Overgrepstiltalt Vågå-ordfører: – Alt har en naturlig forklaring