STØDIG KONEBÆRING: Miettinen kom seg gjennom de vanskeligste partiene med kona trygt på ryggen og kunne trone øverst på pallen.  (Foto: AP)
STØDIG KONEBÆRING: Miettinen kom seg gjennom de vanskeligste partiene med kona trygt på ryggen og kunne trone øverst på pallen. (Foto: AP)

Taisto bar kona inn til seier

I helgen ble det avholdt nordamerikansk mesterskap i konebæring. Vinnerparet var selvfølgelig fra Finland. Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Taisto Miettinen og kona Kristina Haapanen kan sette nok en pokal på peishylla etter at de vant helgas konebærings- konkurranse. Det nordamerikanske mesterskapet ble arrangert i delstaten Maine i USA.

VM-vinnere

Paret er fra den finske hovestaden Helsinki. De har tidligere vunnet VM i konebæring og det var på hjemmebane de vant VM i konebæring.

VINNERNE: Taisto Miettinen bar kona Kristina Haapanen inn til seier.  (Foto: AP)
VINNERNE: Taisto Miettinen bar kona Kristina Haapanen inn til seier. (Foto: AP)

Vinnertiden var på 52,58 sekunder. Løypa bestod blant annet av hekkeløp, sandbunker og vannhull.

Taisto var glad og lettet da de kom over målstreken.

– Det var gøy, men det var tøft. I begynnelsen greier man å løpe fort, men på slutten av løypa må man være veldig forsiktig, sier han.

TRYNET: Det gikk ikke like bra for alle gjennom denne gjørma. Flere gikk på trynet. Eller det vil si konene endte med trynet i gjørma. (Foto: AP)
TRYNET: Det gikk ikke like bra for alle gjennom denne gjørma. Flere gikk på trynet. Eller det vil si konene endte med trynet i gjørma. (Foto: AP)

Flere av parene var ute av konkurransen da de trynet i gjørmehullet mot slutten av løypa.

Verdt sin vekt i gull

Premien til vinnerparet var kvinnens vekt i øl og kontanter fem ganger hennes vekt. For Taisto og Kristina ble sjekken på 530 dollar eller cirka 3000 kroner.

Ølet delte de med parene som kom på andre- og tredjeplass, Jesse Wall og Christine Arsenault fra Sør-Paris og David og Lacey Castro fra Lewiston.