HERJER: Lionel Messi og Cristiano Ronaldo er utvilsomt av det aller beste fotballverdenen har å by på. Men hvem er egentlig best?
HERJER: Lionel Messi og Cristiano Ronaldo er utvilsomt av det aller beste fotballverdenen har å by på. Men hvem er egentlig best?

Messi-Ronaldo 2-2: – De er fra en annen planet

Superstjernene med to mål hver da Barcelona og Real Madrid delte poengene

Barcelona-Real Madrid 2-2

Når en snakker om verdens beste aktive fotballspillere, er det stort sett to navn som går igjen. Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Søndag var det duket for en ny duell mellom superstjernene da Barcelona inviterte til La Liga-sesongens første «El Clásico», og ikke uventet var det Messi og Ronaldo som igjen kapret overskriftene.

Real Madrid-trener José Mourinho måtte se til verdensrommet for å forklare ferdighetene til spillerne etter en ny oppvisning.

– Det bør være forbudt å si hvem den beste spilleren i verden, fordi disse to er fra en annen planet, forklarte Mourinho på pressekonferansen etter kampen, ifølge sport.es.

José Mourinho (Foto: JOSE JORDAN/Afp)
José Mourinho (Foto: JOSE JORDAN/Afp)

Ronaldo tok første stikk
Real Madrids portugiser markerte seg først. Det stod 22 minutter på kampuret da Karim Benzema fant Ronaldo innenfor sekstenmeteren etter eksemplarisk angrepsspill, og Ronaldo dro til på direkten og banket ballen i mål helt nede ved stolperoten.

Like etterpå fikk Karim Benzema en kjempesjanse til å sørge for tomålsledelse, men fra kloss hold dundret spissen ballen i stolpen, og Ángel di María klarte ikke å sette returen på mål.

Det skulle ikke gå lang tid før Messi tok igjen. Pepe rotet det til foran eget mål da han bommet totalt på en heading, og ballen falt ned til Messi, som fikk langet ut foten før en utrusende Iker Casillas nådde frem, og dermed stod det 1-1 på Camp Nou.

Frisparkperle
Om dette målet var av det relativt enkle slaget, skulle Messi vise frem adskillig mer avanserte fotballferdigheter etter pause. Barcelona fikk frispark godt over 20 meter fra mål, og den argentinske magikeren tok plass foran ballen.

Med venstrefoten la han frisparket i perfekt høyde over muren, og ballen seilet sakte i mål helt ute i Iker Casillas venstre hjørne, der keeperen var altfor sent ute til å nå frem i tide.

Iker Casillas (Foto: GUSTAU NACARINO/Reuters)
Iker Casillas (Foto: GUSTAU NACARINO/Reuters)

Messi-Ronaldo 2-2
Men bare fem minutter senere svarte Ronaldo på tiltale. Denne gangen lurte han hele det nykomponerte Barcelona-forsvaret med et løp gjennom backlinjen, og etter å ha mottatt en strålende gjennombruddspasning fra Mesut Özil kunne han alene med Victor Valdés enkelt sette inn sitt andre mål for kvelden.

Martín Montoya, som hadde kommet inn for Dani Alves allerede etter 28 minutter, fikk kampens nest siste store mulighet like før slutt. Høyrebacken avsluttet et mønsterangrep ved å sende ballen i tverrliggeren fra rundt 16 meter.

Nesten tre minutter på overtid fikk Pedro sjansen til å bli dagens mann for Barcelona, men vingen skjøt en meter til side for mål fra god posisjon.

Flere mål ble det ikke på verken Ronaldo eller Messi, og heller ikke på noen av de andre aktørene, og Barcelona måtte derfor notere seg for sesongens første kamp som ikke har endt med seier.

Cristiano Ronaldo og Victor Valdes (Foto: QUIQUE GARCIA/Afp)
Cristiano Ronaldo og Victor Valdes (Foto: QUIQUE GARCIA/Afp)

Åtte poeng bak
Oppgjøret ble betegnet som en kamp Real Madrid ikke kunne tape. En trøblete sesongstart i ligaen gjorde at hovedstadslaget lå hele åtte poeng bak erkerivalene før søndagens batalje, og med seier til Barcelona kunne nok muligens José Mourinho vinke farvel til en ny ligatittel allerede i oktober.

Med uavgjort på Camp Nou blir i hvert fall ikke Barcelonas forsprang større, men Madrid-fansen må fortsatt konstatere at luken opp til katalanerne er faretruende stor allerede.

Pepe (Foto: LLUIS GENE/Afp)
Pepe (Foto: LLUIS GENE/Afp)

La Liga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk