– Helseforetakene spekulerer i svake pasientgrupper

For å spare penger lar sykehusene være å informere psykiatriske pasienter om sine rettigheter, hevder pasientombud Knut Fredrik Thorne. – Sykehusene finner på kreative løsninger.

Psykolog Gjermund Nysveen (til høyre) tror helseforetakene spekulerer i at de svakeste pasientgruppene ikke bruker retten sin til å kreve behandling. Han får støtte fra pasientombud i Akershus Knut Fredrik Thorne (til venstre).  (Foto: Scanpix/Øyvind Holst   TV 2)
Psykolog Gjermund Nysveen (til høyre) tror helseforetakene spekulerer i at de svakeste pasientgruppene ikke bruker retten sin til å kreve behandling. Han får støtte fra pasientombud i Akershus Knut Fredrik Thorne (til venstre). (Foto: Scanpix/Øyvind Holst TV 2)

Den private klinikken Incita Østsiden i Hurdal er ett av mange private helsetilbud som har avtale om å ta i mot pasienter som ikke har fått behandling innen tidsfristen ved helseforetakene. Men hittil i år har de ikke fått inn en eneste pasient gjennom ordningen. Det bekrefter psykolog og fagsjef Gjermund Nysveen. - Det siste året har vi ikke fått inn noen, sier han til TV 2. Les også: - Bryter loven for å skjule bru

Mer innhold fra TV 2