Slik jublet danskene etter atde slo Norge for første gang på tolv kamper og fem år. (Foto: TV 2)
Slik jublet danskene etter atde slo Norge for første gang på tolv kamper og fem år. (Foto: TV 2)

Håndballjentene fikk danskebank for første gang på fem år

De danske jentene slo skaderammede Norge 26-24.

Danmark-Norge 26-24

Norge åpnet bra i sin andre kamp i Golden League og var i ledelsen, men utover i omgangen røynet det på i både forsvarsspill og angrepsspill.

Flere spillere fikk prøve seg fra start for et skadeplaget Norge. Silje Solberg sto i mål, mens Mari Molid, Stine Bredal Oftedal og Linn Gossé fikk mye spilletid.

Se kampreferat øverst i artikkelen

Til pause ledet danskene 17-12, m en den fordelen var forduftet da halvparten av andreomgangen var spilt. Norge hadde tatt seg sammen og ledet 21-19. Men mot slutten av kampen fikk Danmark overtaket igjen og vant 26-24.

Det er tolv kamper og fem år siden siste danskene slo de norske håndballjentene. Da er det lov å juble, og det gjorde de også.

- Jeg er fornøyd med innsatsen. Vi viser god moral og innstilling. Vi spiller bra i perioder, til tross for at vi har mange nye spillere og mangler noen. Utvisningene i andreomgangen koster oss mye, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson etter kampen.

Han fant noe å glede seg over:

- 6-0-forsvaret vårt er i perioder veldig bra. Stine Bredal Oftedal har tatt et steg i riktig retning i angrep, sa han.

Linka rundet 800
800-målsjubileet til Linn-Kristin Riegelhuth Koren (28) fikk en kraftig bismak

Bare fire spillere har flere gjennom tidene: Kjersti Grini 1003, Cathrine Roll-Matthiesen (Svendsen) 918, Susann Goksør Bjerkrheim 844 og Trine Haltvik 832.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det (antallet scoringer). Men jeg er ydmyk og takknemlig over å få være med på så mye og være en del av landslaget i mange år, sa Linn-Kristin Riegelhuth Koren til TV 2.

Norge møter Frankrike kl. 13.15 søndag. Kampen ser du på TV 2 Sumo eller på Tv 2 Zebra.