Kamilla Sundmoen (Foto: Bo Amstrup/NTB scanpix)
Kamilla Sundmoen (Foto: Bo Amstrup/NTB scanpix)

Usikker prognose for landslagsdebutanten: – Behandler det som en alvorlig kneskade

Kamilla Sundmoen ute i flere uker etter skaden mot Russland.

Landslagslege Anne Froholdt fikk hendene fulle da både Kristine Lunde-Borgersen og Kamilla Sundmoen måtte forlate banen med skade under håndballjentenes uavgjortkamp mot Russland fredag.

For Lunde-Borgersens del ser det ut til at henne skade ikke er så alvorlig som en kunne frykte. Situasjonen er muligens ikke like lystig for Kamilla Sundmoen.

Storhamars bakspiller, som fikk sin landslagsdebut som 27-åring i Golden League-kampen, forsøkte sekunder før slutt å stoppe en russisk kontring, kolliderte med Linn Gossé og fikk en stygg vridning på kneet.

Vanskelig undersøkelse
Landslagslegen kunne lørdag fortelle at det er vanskelig å gi en prognose for hvor fort Sundmoen kan være tilbake på banen.

– Camilla fikk en medspiller over kneet sitt, og fikk en overstrekk. Vi er usikre på hva dette er. Det kan være en båndskade, og det skal vi utelukke så raskt det lar seg gjøre. Det er vanskelig å undersøke et hovent kne, mye på grunn av hevelsen, men også fordi det er vondt for spilleren, sier Anne Froholdt til TV 2 Sporten.

TV 2 Play: Se skadesituasjonen her

Les også: Mindre alvorlig enn fryktet for Lunde-Borgersen

Debutant Kamilla Sundmoen viste seg som et friskt pust mot Russland og noterte seg for fem scoringer. I siste sekund av kampen gikk hun i bakken etter en duell med en russer og Linn Gossé med det som så ut som en kneskade. (Foto: TV 2)

Mulig MR-undersøkelse
Mens det for Lunde-Borgersens del holdt med en kjapp røntgenundersøkelse for å konstatere at det ikke hadde oppstått brudd i foten, må man ta i bruk mer avanserte metoder for å utrede Sundmoens skade.

– Vi vil eventuelt ta bilder av dette. Da må vi ta et MR-bilde for å utelukke eventuelle båndskader, som er alvorlige kneskader, dessverre, sier legen.

Behandles som alvorlig kneskade
Foreløpig tar det medisinske støtteapparatet forbehold om at Sundmoen kan måtte belage seg på en lang pause. Håndball-EM i Serbia starter 4. desember.

– Jeg synes det er altfor tidlig å si noe som kanskje er feil, i forhold til om hun vil være ute i to uker eller seks uker. MR-bildene vi eventuelt tar vil gi oss svar på dette. Vi behandler det nå som om det er en alvorlig kneskade, sier Anne Froholdt.

Se hele intervjuet med landslagslegen i videovinduet øverst